Izvor:
18.05.2016 u 16:45
0

DAČIĆ U SOFIJI: Za Srbiju je jedino prihvatljiva neutralnost Saveta Evrope na KiM

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Sofiji da je za Srbiju jedino prihvatljivo statusno neutralno angažovanje Saveta Evrope na Kosovu i Metohiji uz poštovanje rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

– Očekujemo da će Savet Evrope nastaviti da dosledno poštuje ovoj principijelni stav – rekao je Dačić, obraćajući se učesnicima 126. ministarskog sastanka Saveta Evrope.

Dačić je ukazao da je nesporno da se Evropa nalazi na velikom ispitu tolerancije i solidarnosti na više polja, i da bez jednog i drugog teško može prevazići sve teškoće sa kojima se suočava.

– U tom duhu, podsećam vas na konstruktivnost koju je Srbija demonstrirala prihvativši interakciju Saveta Evrope sa privremenim institucijama samouprave na KiM u njihovom funkcionalnom kapacitetu – rekao je.

Prema njegovim rečima, viši cilj u ovom slučaju predstavlja naša uverenost da aktivnosti Saveta Evrope na KiM treba da budu nastavljene radi efikasne primene principa i standarda u domenu demokratije, zaštite ljudskih i manjinskih prava, vladavine prava i zaštite kulturnog nasleđa.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter