Izvor: Tanjug
12.12.2020 u 16:43
0

VULIN O BEZBEDNOSTI: Policija brine o Srbima na KIM

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Kuršumliji, nakon obilaska Koordinacione uprave za Kosovo i Metohiju, da Srbi iz južne srpske pokrajine treba da znaju da policija, iako nije prisutna na KIM, vodi računa o njihovoj bezbednosti.

OVO MORATE ZNATI

STANJE PO GRADOVIMA: Za prvih 10 meseci u Srbiji 2.630 više umrlih nego u istom periodu 2019

STIŽE NOVAC! PODRŠKA ZA ZAPOSLENE U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU: U ponedeljak počinje isplata još jednog minimalca

JEZIVA PLJAČKA NA ZVEZDARI: Predstavili se kao policajci, vezali Sašu i njegovu sestru, pa ukrali ogroman novac!

U SRBIJI SUTRA OBLAČNO I KIŠOVITO: Od utorka stabilno i suvo

SKORO 7.000 ĐAKA U SISTEMU DUALNOG OBRAZOVANJA: Od naredne školske godine pet novih zanimanja

Koordinaciona uprava za KIM MUP-a Srbije, prema njegovim rečima, radi veoma važan i odgovoran posao i pored toga što je 1999. godine Rezolucijom 1244 sa prostora KIM uklonjeno aktivno prisustvo naše policije.

– Sva lična dokumenta, registarske tablice, sve što je potrebno za svakodnevni život svih Srba koji žive na prostoru KIM ovde se sabira i činimo sve da se u područnim upravama gde su izmeštene naše uprave sa KIM, obezbedi da ljudi mogu da obave poslove iz nadležnosti MUP-a – objasnio je Vulin, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Ministar je dodao da Koordinaciona uprava vodi računa i o bezbednosti svih Srba na prostoru KIM, prati šta se dešava i vodi računa da se ne desi ništa loše.

– Mi nismo na prostoru Kosova i Metohije, ali to nas ne sprečava da dobro poznajemo situaciju, da o njoj obaveštavamo i nosioce međunarodne zajednice, koji su odgovorni za bezbednost Srba na prostoru KIM, koji treba da znaju da njihova policija uvek brine o njima – zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter