Izvor: tanjug
03.06.2020 u 15:12
0

MINISTARSTVO KULTURE UPUTILO PROTEST UNESKU!

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije uputilo je Unesku protest povodom ponovljenih pokušaja svojatanja srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji i falsifikovanja istorije koji dolaze preko pojedinih medija iz Albanije.

U pismu Luizi Tompson Flores, direktorki Uneskovog Regionalnog biroa za Evropu, Ministarstvo izražava zabrinutost zbog sadržaja koji su preko albanskih medija plasirani javnosti i ukazuje na postupanje suprotno principima Uneska, čiji je i Albanija član.

PROČITAJTE I OVO

Predsednik Srbije u obilasku radova na izgradnji puta na Pešteru poručio: Gradićemo još puteva, sve će vam biti blizu! (VIDEO)

IZGLASANA NOVA VLADA U PRIŠTINI: Hoti novi premijer tzv. Kosova!

I TO SMO DOČEKALI! DR KON obelodanio: Vreme je da se UKINU uvedene mere!

Od 1. jula SKUPLJE GORIVO:Počinju da važe nove uvećane akcize na gorivo!

VUČIĆ ODGOVORIO NA ZVIŽDUKE U NOVOM PAZARU! Evo šta im je poručio!

Kako se navodi u pismu, kulturološka različitost, karakteristična za Kosovo i Metohiju, trebalo bi da služi promovisanju dijaloga i mira među narodima na toj teritoriji, a ne pokušajima otimanja kulturnog identiteta srpskog naroda i krivotvorenju istorijskih činjenica.

Istaknuta je i zahvalnost na trudu koji Unesko ulaže na očuvanju materijalnog i nematerijalnog srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

U pismu se dodaje da Ministarstvo kulture i informisanja smatra da najnoviji primeri pokušaja prisvajanja srpske baštine najbolje govore o ispravnosti odluke Uneska da ne primi tzv. Kosovo u članstvo te organizacije, uz konstataciju da bi takav stav trebalo da ostane čvrst princip i u budućnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter