16°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Tanjug

PORUKE IZ SZO ZA EVROPU: Napori moraju da se utrostruče, jer ...

Iako postoje pozitivni znaci u Italiji, situacija je i dalje veoma zabrinjavajuća.

OBAVEZNO PROČITAJTE

VUČIĆ SAOPŠTIO: Moj Danilo ima korona virus

DVA PUTA VODILA BORBU PROTIV VARIOLE VERE U SFRJ! Virusolog Ana Gligić: Nije dobro ako je ovako nastao Covid-19!

ODLUČENO! Ove mere će važiti za oba Uskrsa!

VELIKA DONACIJA NARODNE REPUBLIKE KINE! Poslali nam najvredniju stvar u borbi protiv Covid-19!

STIGLI KUĆI! Sleteo avion sa srpskim studentima i srednjoškolcima!

Vidljivi su prvi znaci usporavanja epidemije korona virusa u Italiji, ali Svetska zdravstvena organizacija upozorava da nije vreme da se mere oslabe, već da je potrebno udvostručiti i utrostručiti napore kako bi se pobedila epidemija.

- Iako postoje pozitivni znaci u Italiji, situacija je i dalje veoma zabrinjavajuća. U celoj Evropi se zaraza i dalje širi, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva do jutros iznosio 687.236, a 52.824 osobe su umrle - rekao je Hans Henri P. Kluge, regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu.

Polovina lečenih od koronavirusa u Italiji, otkako je započela epidemija, oporavio se u poslednjih 10 dana. Samo u zadnja 24 sata izlečeno je 2.099 ljudi što je rekordan broj za jedan dan, najviši od početka epidemije. Juče je 51.000 osoba testirano na korona virus i samo 7,4% bilo je pozitivno.

- Ohrabrujući rezultati, možemo govoriti samo o smanjenju, ali sporom, broja zaraženih i hospitalizovanih, i taj rezultat varira od regiona do regiona - objasnio je zamenik generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije, italijan Ranijeri Guera.

PROČITAJTE I OVO

NA DANAŠNJI DAN JE POČELA BITKA ZA KOŠARE! Ovde su srpski junaci pobedili NATO i teroriste OVK!

VESELO U KARANTINU U BANJALUCI! Tražili da im se donese rakija, ali to nije sve! (VIDEO)

SUTRA ISPLATA ZA PENZIONERE Uz celu penziju i - dodatak!

PRE SEDAM GODINA SRBIJA JE ZAVIJENA U CRNO! Krvavi pir i najveći masakr u istoriji Srbije!

NOVA STUDIJA! Mačke mogu da se zaraze koronom, psi ne!

U protekla 24 sata u Italiji zabeleženo je 1.195. novozaraženih,a još uvek zabrinjava situacija u Milanu, gde su svi parametri u porastu. U ostatku regiona Lombardija smrtnost i hospitalizacija se smanjuju, a povećava broj oporavljeniih. Trenutno su u Italiji 95.962 osoba registrovane kao pozitivne na korona virus.

Raste zabrinutost i u pokrajini Veneto, gde je u toku jednog dana bilo 389 novih infekcija. Povećava se i broj lekara koji su umrli od epidemije korona virusa, a zaključno sa jučerasnjim danom preminulo je 97 medicinskih radnika.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti