14°C

Beograd

Photo: Instragam/printscreen

Izvor: Tanjug

SUZANA PAUNOVIĆ : Zaštita nacionalih manjina Srbije je prioritet Vlade!

Zaštita prava svih nacionalnih manjina u Srbiji jedan je od prioriteta Vlade Srbije, izjavila je direktorka kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, na predstavljanju 13. izveštaja o sprovodenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.
ČEN ČESTITALA DAČIĆU DRŽAVNOST: Zahvalila na pružanju podrške Srbije

Prema njenim rečima, za oko četiri godine izveštavanja prikupljeno 1.308 priloga nosilaca aktivnosti, sačinjeno i javno predstavljeno 13 izveštaja. Kako kaže, ostvareni napredak se meri na svaka tri meseca, ističući da je ovaj ciklus izveštavanja otpočeo u julu i trajao do kraja septembra prošle godine.

- Za cetvorogodišnji period izveštavanja bilo je svega šest komentara nacionalnih saveta nacionalnih manjina, što govori o posvecenosti Srbije sprovodenju Akcionog plana. Ovi podaci pokazuju i u kolikoj meri je proces bio realan, inkluzivan i transparentan- istakla je Paunovic.

DARKO ŠARIĆ TRAŽI DRUGU ŠANSU! U ponedeljak Apelacioni sud razmatra njegovu žalbu!

Kada je rec o trinaestom izveštaju, Paunović je objasnila da je od 70 nosilaca aktivnosti njih 60 dostavilo svoje priloge, što cini 86 odsto odziva nosilaca, te da je 37 jedinica lokalne samouprave dostavilo svoje priloge za ovaj izveštaj, kao i devet saveta za međunacionalne odnose.

Paunović je pozvala nacionalne savete i druge nosioce aktivnosti koji ne dostavljaju priloge za izveštaje da tu praksu promene i daju svoj doprinos u realizaciji ovog strateškog dokumenta kako bi se stekla što jasnija slika.

UMALO TRAGEDIJA! Automobil narodnog poslanika oborio prolaznicu!

- Izrada 14. izveštaja je u toku i obuhvata period od oktobra do decembra 2019. godine - rekla je Paunović.

Predstavljanju izveštaja prisustvovali su predstavnici državnih i pokrajinskih organa i institucija, nezavisnih tela, medunarodnih i organizacija civilnog društva, kao i nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti