14°C

Beograd

Photo: Happy TV

Izvor: Happy TV

MAJA GOJKOVIĆ: Ove godine 128 miliona za lečenje dece obolele od retkih bolesti u inostranstvu

Maja Gojković bila je gost "Dobro jutro Srbijo". Na samom početku gostovanja rekla je da uspeva da kontroliše situaciju u Skupštini Srbije.

Potom se osvrnula na pismo Sergeja Trifunovića upućeno njoj i poslanicima Skupštine u kom je pozvao državu da vodi veću brigu o deci oboleloj od retkih bolesti i omogući im lečenje u inostranstvu.

PAROVI SU IH OBELEŽILI ZA CEO ŽIVOT: Njihova ljubav je ČVRŠĆA, isplivale VRELE FOTOGRAFIJE! (GALERIJA)

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, demantovala je navode da država ne vodi brigu o njihovom lečenju te se osvrnula na podatke da je u ovoj godini predviđeno 528 miliona za lečenje dece obolele od retkih bolesti u inostranstvu te da je tokom prošle godine 43 dece otišlo na lečenje zahvaljujući upravo tom fondu. Gojkovićeva je pozvala na proveru pojedinih humanitarnih organizacija i gde odlazi novac koji ljudi uplaćuju u te svrhe.

OBRT U ISTRAZI! Zaječarski penzioner poznavao svog ubicu!

Na pitanje da li država reguliše sakupljanje humanitarne pomoći SMS porukama, Maja Gojković je ponovila da su u budžetu predviđena značajna sredstva za lečenje dece u inostranstvu. 

- Za sledeću nedelju predviđeno da se Zakon o igrama na sreću stavi na dnevni red po kom će se 5% odvajati za lečenje dece u inostranstvu i 40% za potrebe invalida. U Srbiju dolaze strani hirurzi i drugi lekari o trošku države kako bi pomogli toj deci te postoji spisak na kojim su klinikama u inostranstvu lečena deca obolela od retkih bolesti.

DUGOROČNA PROGNOZA: Evo kakvo nas vreme čeka tokom proleća

Na pitanje o bojkotu izbora, Maja Gojković je odgovorila da su se svi vratili u parlament i nastavili da rade.

- Uskoro će biti raspisani izbori, ko god osvoji 3% glasova može da uđe u parlament i da predlaže zakone koji su dobri i koje treba usvojiti. Ne mogu da predvidim kako će izgledati parlament posle izbora, ali 3% nije malo, to je ozbiljan broj glasova, negde oko 100.000 glasova po mojoj proceni. Građani Srbije će imati veću šansu da budu zastupani od krajnje levice do krajnje desnice - istakla je Maja Gojković.

TOALET KOJI MIRIŠE: Jednostavan trik za čišćenje, morate ga isprobati!

Uz napomenu da su već sprovedene prve konsultacije, Maja Gojković je potvrdila da datum izbora zavisi od odluke predsednika Republike Srbije i da je izgledno da će izbori biti 26. aprila, kada bi trebalo da budu i lokalni izbori u Vojvodini. 

JEZIVO: Valdete oterala tetku i brata da ne bi ušli u kuću, pa presudila i sebi

- Rad parlamenta za vreme mog predsedavanja bio je izuzetno ozbiljan, ponosna sam na njegov rad jer je donet veliki broj zakona. Posebno ću se sećati 141. zasedanja Interparlamentarne unije na kom je sudelovao 144 zemalja i 87 predsednika parlamenata. Mi smo dobrodošli svuda i svi znaju za Srbiju i svi znaju o našem ekonomskom napretku i najviše se dive Srbiji kao politički samostalnoj državi, iako je jedna mala država. Parlamentarna diplomatija je od velikog značaja - zaključila je na kraju gostovanja Maja Gojković.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar