13°C

Beograd

Photo: Wikipedia/Printscreen

Izvor: Tanjug

OVAJ ČOVEK JE POLUDEO! Prvo ukida granice, sad bi lobirao i za nezavisnost!

Vršilac dužnosti ministra za spoljne i evropske poslove Albanije, Gent Čakaj izjavio je danas da je predložio Prištini da zajedničkim finasijskim sredstvima pokrenu kampanju priznavanja jednostrano proglašene kosovske države.

Kako je prenela prištinska Gazeta Expres, Čakaj je rekao da je to predložio šefu kosovske diplomatije, Glauku Konjufci, predložio da potpišu sporazum i preduzmu zajedničko lobiranje za priznavanje tzv. kosovske države.

Predložio je, kaže, da na predstojećoj sedniciji prištinske i Vlade Albanije u Skadru budu potpisana dva sporazuma: o podeli troškova u kampanji lobiranja i drugi, koji bi se ticao prenosa iskustva u procesu evropskih integracija.

Čakaj je, inače, Albanac sa Kosova, koji u vladi albanskog premijera Edi Rame vrši dužnost ministra spoljnih i evropskih poslova.

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da je Čakaj tom idejom uneo novu nadu i dinamiku u trenutku, kako je rekao, "konsolidacije zemlje".

Tači je, prenosi prištinska Gazeta Expres, rekao da mu je Čakaj poverio da je "Kosovo jedna od njegovih dužnosti i obaveza od prvog dana rada u ministarstvu spoljnih poslova Albanije".

Nakon razgovora, Tači je zahvalio Čakaju, koji mu je rekao da gde god da predstavlja Albaniju, i to čini i za tzv. Kosovo.

Čakaj je danas prvi put u poseti Prištini.

Expres podseća da je Čakaj zaslužan za formiranje koalicije albanskih stranaka iz triju opština juga centralne Srbije na predstojećim parlamentarnim izborima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar