Izvor:
12.12.2019 u 22:25
0

ZATVORENA BIRALIŠTA U BRITANIJI: Većina rezultata sutra ujutru!

Birališta u Velikoj Britaniji zatvorena su večeras u 22.00 sata po lokalnom vremenu, a na njima su glasači odlučivali koja partija će formirati vladu i pokušati da reši političku blokadu oko Bregzita.

Oko 46 miliona stanovnika imalo je pravo glasa na izborima koji se u toj zemlji održavaju u decembru, prvi put posle 1923. godine.

Današnje glasanje odvijalo se po lošem vremenu, navodi agencija, a prve ankete biće objavljene po zatvaranju birališta.

Brojanje glasova obaviće se tokom noći, a većina rezultata biće objavljena sutra ujutru.

Birališta u Velikoj Britaniji otvorena su jutros u 7 sati po lokalnom vremenu, a glasali su i britanski premijer Boris Džonson i njegov glavni rival laburista Džeremi Korbin.

Džonson je glasao u biralištu otvorenom u Metodističkoj gradskoj kući u Londonu, a sa njim je bio pas Dilan koga je na poklon dobio nakon što je izabran za premijera.

Njegov rival Džeremi Korbin glasaso je u severnom Londonu, dok je premijerka Škotske Nikol Stardžeon glasala na biralištu u Glazgovu.

Glasa se u 650 izbornih jedinica, a mnoga neuobičajena mesta pretvorena su u birališta, poput paba u Hempširu.

U međuvremenu, najstarija britanska kladionica Vilijam Hil otvorila je klađenje o rezultatima parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji koji se održavaju danas, i za sada se konzervativcima daje velika prednost.

Izvor: Tanjug
Foto: nytimes.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter