Izvor:
12.12.2019 u 11:25
0

ŠEŠELJ PREDLOŽIO VLADI SRBIJE: Štampati sabrana dela Petera Handkea!

Poslanik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić zašto još nije reagovala povodom inicijative radikala da se u Srbiji što pre štampaju sabrana dela Nobelovca, Petera Handkea.

Šešelj je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja kazao da je sada pravi trenutak da se izrazi zahvalnost Hadnkeu i da Vlada Srbije uzme novac iz budžetskih rezervi, ako nema drugog načina, i angažuje državne izdavačke kuće kao što su Službeni glasnik i Zavod za izdavanje udžbenika, kao i najbolje prevodioce sa nemačkog jezika i da se u roku od dva, tri meseca prirede dela za štampu.

Šešelj smatra da bi vlada trebala svim bibilotekama u Srbiji, osnovnim i srednjim školama da daruje na poklon određen broj Handkeovih sabranih dela, a da u prodaji budu pristupačan po povoljnim cenama.

"Tako bi Srbija demonstrirala svoju zahvalnost i pokazala svojim drugim prijateljima da ne zaboravalja pomoć koju su joj pružali u najtežim danima, ljudima koji su imali hrabrosti da kažu da Srbi nisu zločinci i krivci za rat, već žrtve zapadnjačke propaganda", rekao je Šeselj.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter