Izvor:
11.12.2019 u 17:57
0

PRIŠTINA BEZ KOALICIJE Kurti u Mustafa se nisu dogovorili

U Skupštini Kosova danas je održan još jedan sastanak lidera Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova, Aljbina Kurtija i Ise Mustafe, a koalicioni sporazum i dalje nije postignut.

Posle sastanka, novinarima se obratio portparol DSK Besian Mustafa, uz poruku da će u narednom periodu biti intenzivirani sastanci kako bi se postigao sporazum o vladajućoj koaliciji, prenosi Kosovo onlajn.

Uoči sastanka, Kurti je poručio da ne postoje prepreke da se formira vladajuća koalicija i dodao da će dve stranke prevazići sitne nesuglasice.

Prethodno je iz Samoopredeljenja za Kosovo Onlajn rečeno da se koalicioni sporazum očekuje do kraja ove nedelje.

U međuvremenu, kosovski predsednik Hašim Tači je za 24. decembar sazvao konstituitivnu sednicu skupštine, kojoj je mandat četiri godine.

Predsednika parlamenta predlaže najveća parlamentarna grupa, u ovom slučaju Samoopredeljenje, a bira se i pet potpredsednika.

Potom sledi izbor vlade, a kosovski predsednika nakon konsultacija sa političkim partijama ili koalicijama koje imaju neophodnu većinu za formiranje Vlade, predlaže mandatara, koji ima 15 dana da predloži sastav kabineta.

Ukoliko mandatar ne dobije većinu u Skupštini, predsednik u roku od 10 dana imenuje drugog kandidata, na osnovu iste procedure.

Ukoliko se ni u drugom pokušaju ne izabere vlada, raspisuju se novi izbori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter