Izvor:
08.12.2019 u 22:19
0

NEMA JOŠ VOJNOG ROKA Vojska je jača 10 puta nego pre pet godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da najavu dalje reforme vojske ne treba tumačiti kao najavu uvođenja obaveznog vojnog roka, jer to pitanje u ovom trenutku nije tema.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što su mnogi protumačili da se sprema uvođenje obaveznog služenja vojnog roka kada je ekao da dalja reforma vojske ne znači dalju kupovinu oružja, Vučić je kazao da na to nije ni pomislio.

SRBIJA TREĆA ORUŽANA SILA Rusi, Grci pa mi po broju tenkova

– To će biti tema u budućnosti, razgovraćemo o tome pošto imate argumente za i protiv, kada dođe vreme razgovaraćemo. Takva odluka ne postoji – rekao je predsednik Srbije.

Istakao je da je važno da Srbija pravi mobilniju i bržu vojsku, "da ne moramo da kupujemo glomazne sisteme, već da budemo spremni da uvek i u svakom trenutku, govoreći vojnim rečnikom, privhatimo prvi udar i prvu borbu, kao i da imamo najbolje specijlane jedinice koje će biti najmodernije opremljene".

Komentarišući nabavku novih helikoptera, među kojima su i ruski Mi-35, Vučić je kazao da je zadovoljan što je naša vojska sada mnogo snažnija i da je to jedan od načina kako da odvratimo nekog od napada na Srbiju.

Predsednik je istakao da se zalaže za mir i da se srpska vojska naoružava upravo zato da bi taj mir imali.

– Mislim da je sada Vojska Srbije 10 puta jača nego pre pet godina – dodao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter