Izvor:
04.12.2019 u 06:42
0

PREDSEDNIK SRBIJE I PREDSEDNIK RUSIJE: Sastaće se DANAS u SOČIJU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Sočiju s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji "Bočarov ručej".

Dvojica predsednika će, prema Tanjugovim informacijama, najpre imati sastanak u četiri oka, a potom će razgovore nastaviti s delegacijama na radnom ručku koji Putin priređuje u čast predsednika Srbije.

Po završetku sastanka, Putin i Vučić trebalo bi da se obrate medijima.

Ovo će, inače, kako je ranije rekao predsednik Vučić, biti njegov 17. sastanak s predsednikom Rusije, a treći za godinu dana.

Putin je početkom godine boravio u zvaničnoj poseti Beogradu, a predsednik Vučić u Moskvi krajem prošle godine.

Kako je Aleksandar Vučić izjavio posle prošlonedeljnog razgovora sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandrom Gruškom u Beogradu, susret s Vladimirom Putinom očekuje s velikom nadom.

Glave teme, prema očekivanjima, biće bilateralna saradnja dve zemlje, aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji i put ka rešenju tog pitanja.

Kako Vučićeva poseta dolazi nedugo posle otkrivanja afere "ruski špijun", to će, sigurno je, biti jedna od tema razgovora dvojice predsednika.

Vučić je ovih dana više puta podsećao na prijateljske odnose s Rusijom i njenim predsednikom Putinom, na zahvalnost koju Srbija duguje Rusiji za razumevanje njenih nacionalnih interesa, za aktivnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, posebno u meÄ''unarodnim organizacijama, ali i istakao da on s Putinom uvek razgovara otvoreno o svemu.

On je sam rekao da je, po izbijanju afere, pitao "ruske prijatelje – zašto?".

Tema obaveštajne afere, je, kako je sam rekao, iz delokruga "razgovora u četiri oka".

A tema za otvoren razgovor, s obzirom na aktuelne međunarodne okolnosti, geostrateške interese, situaciju u EU, regionu, poziciju Srbije i Rusije, pritiske i očekivanja – ima mnogo.

Predsednik Vučić u Moskvu ide sa čvrstim stavom o političkoj samostalnosti i vojnoj neutralnosti, opredeljenosti za evropski put, ali i spremnosti za saradnju sa svima koji žele obostrani ekonomski napredak i prosperitet, te sa stavom da Srbija želi rešenje za Kosovo i Metohiju, ali da neće odustati od svojih interesa.

Na podršku računa, i kako je nedavno rekao: "Uvek razgovaramo otvoreno, uvek o svim pitanjima i verujem da Srbija ima iskrenog prijatelja i dobrog partnera u Rusiji, što mogu da potvrdim da Rusija svakako ima u Srbiji na Balkanu".

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter