Izvor:
03.12.2019 u 09:09
0

DRECUN: Priština ne dozvoljava da se zaista razreši slučaj ubistva Ivanovića! (FOTO)

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da Beograd ima razlog da sumnja da je podizanje optužnice protiv šest osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića pokušaj "konačne politizacije" tog slučaja i jasno opredeljenje Prištine da ne dozvoli da se on zaista razreši.

Voleo bih da se varam, ali čini mi se da se nalazimo u procesu koji se neće završiti razotkrivanjem istine o ubistvu Olivera Ivanovića i kažnjavanjem odgovornih – rekao je Drecun, dodajući da Priština pokušava da prebaci odgovornost na Srbe.

Ocenio je da je mnogo toga nejasno u optužnici i istakao da su svi optuženi, sudehi po inicijalima, srpske nacionalnosti.

Onda je priča jasna. Nemoguće je izvesti tako nešto bez uplitanja albanske mafije na KiM, ili gospodara iz senke, poput Kadrija Veseljija", rekao je Drecun, koji smatra da je "nemogcuhe da Veselji preko ilegalnih struktura koje su veoma prisutne na severu ne zna šta se desilo u ubistvu Ivanovića

Mnogo je nejasnoća, dilema, videćemo kako će se i šta desavati u narednom procesu, ali imamo mnogo razloga da sumnjamo da je Priština voljna da razreši to ubistvo – poručio je on.

Drecun je dodao da od početka slučaja, posle ubistva Ivanovića, nadležni organi u južnoj pokrajini ne žele da sarađuju s našim državnim organima, prikrivaju eventualne dokaze, šalju "nekakve kopije" i izbegavaju da se posvete zajedničkom radu kako bi se utvrdila istina i procesuirali odgovorni "za taj užasno težak zločin".

Zatim smo imali namensko, hibridno delovanje prema Beogradu, posebno prema Vučiću, s pokušajem Prištine i nekih pojedinaca u centralnoj Srbiji, ali i nekih medija, da usmere pažnju na državno rukovodstvo Srbije, kao da je ono odgovorno za ubistvo Ivanovića, kao da je Beograd naručilac tog ubistva – rekao je Drecun.

Ta kampanja, kako je konstatovao, traje neprestano.

Tu su se pojaviljivale razne informacije. Uvek ste mogli da vidite da su, nakon jačih udara u toj kampanji, sledili potezi poput privođenja dvojice policajaca, koji se nalaze sada u optužnici i sve se oteglo unedogled, ali nije bilo ozbiljnih napora Prištine da se sve razjasni – rekao je Drecun.

Drecun je rekao da optužnicu nije lično video i da o njoj zna na osnovu izveštaja medija.

Dosta toga je nejasno, ne zna se ko je izvršilac, ko je nalogodavac, a podižu optužnicu. Kao da u magli traže nešto, pa ako nešto napipaju, našli su, ali čini mi se da imamo opravdanu sumnju da ovo može biti pokušaj konačne politizacije slučaja ubistva Ivanovića i jasno opredeljenje Prištine da ne dozvoli da se zaista razreši slučaj – rekao je Drecun.

Ocenio je da Prištini nije u interesu da se razreši ubistvo Ivanovića, pošto im to služi kao sredstvo za destabilizaciju Beograda.

Napomenuo je da Priština zato ne želi saradnju sa zvaničnim Beogradom, kako bi mogla to ubistvo da koristi za politički obračun sa Beogradom.

Takođe, dodaje, i da pojedini Srbi optužuju Beograd da stoji iza ubistva Ivanovića.

Drecun je istakao da je, s druge strane, upravo Aleksandar Vučić pružio pomoć Ivanoviću dok je bio u zatvoru, kao i njegovoh porodici.

Ovo nije kraj političke manipulacije koju sprovodi Priština, kako bi nas udaljila od pravih izvršilaca i nalogodavaca tog ubistva – naveo je Drecun i dodao da misli da Priština zna ko je to.

Drecun je istakao da Priština i dalje neće da Beogradu da snimke u vreme ubistva i da nije optimista po pitanju razrešenja tog slučaja.

Priština želi da ima prostor da može odgovornost da prebacuje na Beograd – naveo je Drecun i dodao da, s druge strane, Beograd ima najviše interesa da se rasvetli ubistvo Ivanovića.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter