Izvor:
02.12.2019 u 15:47
0

SRBIJA NASTAVLJA EVROPSKI PUT: Želimo jasniju situaciju od EU za Zapadni Balkan! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija želi otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima, ali I jasniju situaciju šta zemlje EU vide kao budućnost Zapadnog Balkana.

Ako im je to u redu hvala, ako nije…isto hvala. Mi ćemo se racionalno i pragmatično ponašati i gledati šta da uradimo za svoju zemlju – poručio je Vučić, na konferenciji za štampu, posle sastanka sa šefom poslaničkog kluba EPP Manfredom Veberom I izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

SRBIJA JE SPREMNA ZA PROMENE: Vučić želi Srbiju u EU! (VIDEO)

Za mene je važno da Srbija nastavlja svoj evropski put. Mi sa EU imamo trgovinsku razmenu u visini od 67 odsto – objasnio je on.

Rekao je da je imao dobre razgovore sa zvaničnicima Evropskog parlamenta o važnim temama, od Kosova i Metohije, preko ekonomske situacije u zemlju, čemu, kako je dodao, ima da se pohvali, kao i ekonomskom napretku Srbije.

VEBER: Srbija je veliki prijatelj, učinićemo sve za njenu evropsku perspektivu! (VIDEO)

Imaćemo veći privredni rast od prognoziranog i očekujemo da on bude 3,9 ili 4 odsto. Time bi bili jedna od zemalja u Evropi sa najvećim rastom. Istovremeno smanjujemo odnos javnog duga prema BDP. Smanjili smo broj nezaposlenosti na ispod 10 odsto, čime se približavamo zemljama EU – preneo je on.

Vučić je ukazao da je kompromisno rešenje za KiM ono sa čim imamo mnogo problema I ne znamo kako će stvari teći u budućnosti, ali smo uvek spremni da istražujemo.

VUČIĆ: Srbija ima spremna četiri poglavlja, realno je da će nam EU otvoriti jedno! (VIDEO)

Takođe je razgovarano I o stanju ljudskih prava, demokratiji, medijskim slobodama i svemu drugom što je u interesu građana Srbije, kazao je Vučić i dodao da je bio kritičan I prema sebi I prema nama, I razumeo dobro I određene primedbe gostiju, ali i ukazao na to što stvarno misli.

Govorio sam I iznosio stavove, koje inače iznosim u domaćoj javnosti. Svi zajedno moramo da napravimo najbolji mogući ambijent za izbore u Srbiji, da budu bolji od 2012, kada smo mi imali samo jedan medij na koji smo mi kao opozicija mogli da izlazimo. Danas je situacija drugačija, ali može biti bolja – rekao je on.

Vučić je izrazio uverenje da će uvek pobeđivati rad, trud, rezultati rada, a ne koliko će se ko pojavljivati na televiziji ili u novinama.

Zahvalio se Bilčiku što je za kratko vreme po drugi put u Srbiji, a za Vebera je kazao da je veliki prijatelj celog regiona u koji je danas stigao, da dolazi iz nemačke pokrajine Bavarske I da je čovek koji je pobedio na izborima kao kandidat za šefa Evropske komisije ispred EPP.

Hoću da iskoristim priliku da se u ime Srbije I kao neko ko pripada bloku EPP zahvalim za njegov izvanredan doprinos I na našem uspehu u celoj Evropi, ali I što je bio posvećen napretku evropske ideje, ali I regiona Zapadnog Balkana. Hvala na vrednom, marljivom radu I posvećenosti I što bez vas ni vaše podrške Evropska komisija ne bi mogla biti izabrana, što govori o vašoj veličini – naglasio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter