Izvor:
02.12.2019 u 13:01
0

PREDSEDNIK VUČIĆ SASTAO SE SA PREDSTAVNICIMA EVROPSKOG PARLAMENTA: Mekalister ne prisustvuje sastanku!

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Evropskog parlamenta, liderom Evropske narodne partije Manfredom Veberom i izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

Sastanku, iako je bio najavljen, ne prisustvuje predsedavajući Odbora za spoljne poslove EP Dejvid Mekalister, koji bi, prema nezvaničnim informacijama, mogao da stigne kasnije u Beograd.

Razgovoru, u zgradi Predsedništva Srbije, prisustvuje i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Kao jedna od tema tih razgovora, mogla bi biti Međuvladina konferencija sa Srbijom, a naša zemlja spremila je četiri poglavlja.

Ključni trenutak za to pitanje biće ove sedmice, kada se u Briselu sastaje Radna grupa za proširenje.

Međuvladina konferencija sa Srbijom trebalo bi da se održi tokom aktuelnog finskog predsedavanja, koje traje do kraja godine, do kada bi trebalo da se otvore pripremljena poglavlja.

Poseta evroparlamentaraca unapred je dogovorena u cilju razgovora o odnosima EU i Srbije, rečeno je Tanjugu u Briselu.

Posle sastanka sa predsednikom Srbije, sledi razgovor zvaničnika Evropskog parlamenta sa ministarkom za evrointegracije Srbije Jadrankom Joksimović.

U popodnevnim časovima delagacija EP razgovaraće sa stipendistima Fondacije Konrad Adenauer.

U utorak, 3. decembra, delegacija Evropskog parlamenta sastaće se ujutru sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Na agendi delegacije Evropskog parlamenta stoji i sastanak sa predstavnicima opozicije u Srbiji, koji se, u agendi u koju je Tanjug imao uvid, vodi kao još nepotvrđen.

Svoju posetu Beogradu visoka delegacija EP i EPP završava obilaskom Naučno tehnološkog parka u Beogradu.

Delegacija EU posle iz Beograda putuje u Skoplje.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter