Izvor:
30.11.2019 u 15:54
0

MUSTAFA I KURTI: Koalicioni sporazum potpisujemo u ponedeljak!

Koalicioni sporazum između Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova (DSK) biće potpisan u ponedeljak 2. decembra.

Nakon današnjeg sastanka predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i Ise Mustafe iz DSK-a, saopšteno je da su dve stranke u potpunosti uskladile program buduće kosovske vlade.

Iz Pokreta Samoopredeljenje je saopšteno da je usklađivanje vladinog programa između Samoopredeljenja i DSK u potpunosti završeno.

Takođe je najavljeno da će odgovornosti za upravljanje biti podeljene narednih dana, "razjašnjenjem stavova i zahteva obe strane".

Danas su se u Skupštini Kosova sreli predsedik Samoopredeljenja Aljbin Kurti i predsednik DSK-a Isa Mustafa. Sastanak je završen stopostotnim usklađivanjem programa upravljanja i dogovorom o svim otvorenim pitanjima – navelo je Samoopredeljenje.

Od dva različita načina vladinog kabineta sa dvanaest ministarstva koje su ponudili radni timovi naša dva subjekta, Kurti i Mustafa odlučili su se za prvu verziju. Naredni korak biće izbor odgovornosti u zajednickom upravljanju, za koje su razjašnjene pozicije i zahtevi. Dakle, tema je otvorena i definisano je načelo rešenja, koje će na kraju biti zakljuceno sporazumom u ponedeljak – naveo je pokret Samoopredeljenje na Fejsbuku.

Izvor: Tanjug
Foto: nspm.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter