Izvor:
29.11.2019 u 15:59
0

JUNKER SVOJOJ NASLEDNICI: Pazi na Evropu!

Na kraju svog petogodišnjeg mandata na čelu Evropske komisije Žan-Klod Junker je danas rekao da ne želi da daje nikakve javne savete svojoj naslednici Ursuli fon der Lajen, nego će joj lično reći da "pazi na Europu".

Junker je ovo izjavio odgovarajući na pitanje novinara, i dodao da poštuje njenu odluku da stanuje u sedištu Europske komisije, u sobi pored svoje kancelarije.

Rekao je da ne želi da se zahvali novinarima, jer oni nisu "saveznici političara", prenosi Hina.

Junker je, govoreći o svom poslu na čelu Komisije, rekao da je još pre nego što ga se prihvatio video knjigu s naslovom "Najteži posao na svetu".

"Mislio sam da se radi o glavnom sekretaru UN, ali kada sam je prelistao ispada da je to posao Evropske komisije", rekao je

Junkeru je postavljeno i pitanje o situaciji na Malti, gde se najbliži saradnici premijera dovode u vezu s ubistvom poznate novinarke.

Odgovorio je da ne želi to da komentariše jer nema sve informacije, ali da je uopšteno, što se tiče vladavine prava, "vrlo zabrinut".

Junker je svoju poslednju konferenciju za novinare završio neobično, rečima: "Idem, gladan sam".

Njegov odlazak popraćen je snažnim aplauzom novinara koji su se okupili u velikom broju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/David Icke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter