Izvor:
28.11.2019 u 17:39
0

BRNABIĆ: Licemerno optuživati državu za zahteve Mustafe!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini Srbije da je licemerno dovoditi u vezi pokušaje predsednika Aleksandra Vučića i Vlade da obezbede Srbima mir i opstanak na KiM sa starim zahtevom Albanaca sa juga da se pripoje "Velikoj Albaniji".

Poslanik NS – PS S Ðorjde Vukadinović je, postavljajući poslaničko pitanje Vladi, prokomentarisao kako je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmi Mustafa tražio da se realizuju rezultati njihovog referenduma iz 1992. godine na teritoriji Medveđe, Preševa i Bujanovca o prisajedinjenju Kosovu.

Vukadinović je rekao da Mustafa traži da Albanci na jugu centralne Srbije dobiju sve ono što Srbija traži za Srbe na KiM i zapitao da li je to jedan od primera kako "spekulacije oko razgraničenja i razmene teritorije povećavaju aspiracije i apetitete na deo teritorije Srbije".

On je dodao da je sama priča u javnosti o tim stvarima ponovo obnovila zahteve Albanaca.

Premijerka Brnabić rekla je da svi znaju da to nisu novi pozivi političkih lidera u Preševu i Bujanovcu na otcepljenje od Srbije i za pripajanje Velikoj Albaniji, kao i da je reč o ideji "prilično poremećenog shvatanja političke i geopolitičke situacije u svetu".

"To nije ništa novo, licemerno je da optužujete Aleksandra Vucicća i Vladu zato što pokušavaju da nađu rešenje za jedno viševekovno pitanje", naglasila je Brnabićeva.

Premijerka podseća da su Albanci doneli deklaraciju o otcepljenju još 1992. godine i da ih je besmisleno dovoditi u vezu sa sadašnjim teškim pregovorima kako bi se osigurao bolji položaj Srba na KiM.

"To je rezultat politikanstva i oportunizma nekih političkih lidera. Takođe, licemerno je i neozbiljno i predstavlja dosta jeftini pokušaj da plasirate ovu vest kao da ima bilo kakve veze s našim naporima da nađemo rešenje koje će doneti dugoročno održiv mir na celom Balkanu", poručila je premijerka Vukadinoviću.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter