Izvor:
28.11.2019 u 08:56
0

URSULA FON DER LAJEN, PREDSEDNICA EK: Cilj EU je nam se pridruže zemlje Zapadnog Balkana! (FOTO)

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da su Severna Makedonija i Albanija zaslužile da započnu pregovore o članstvu u EU.

Ja sam potpuno uverena da je u našem strateškom interesu da inkorporiramo zemlje Zapadnog Balkana u EU. Severna Makedonija i Albanija zaslužuju da počnu pregovore. Mi smo tražili mnogo od ovih zemalja. Sada bi svi u Savetu EU trebalo da budu uvereni u to – rekla je ona novinarima nakon što je Evropski parlament potvrdio novi sastav Evropske komisije, prenela je u sredu MIA.

Prema njenim rečima, legitimno je da Savet postavlja pitanja o procesu proširenja, ali nova pravila ne bi trebalo da se odnose na ove dve zemlje.

Ja pozdravljam činjenicu da su procedure oko proširenja stavljene na sto. Savet ima pravo na to. Međutim, Severna Makedonija i Albanija, od kojih smo tražili da se temeljno reformišu i transformišu, ne zaslužuju promene pravila koja smo im zadali – kazala je predsednica EK.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter