Izvor:
13.11.2019 u 08:14
0

MILOVAN DRECUN U JUTARNJEM PROGRAMU: „Mali šengen“ i te kako dobar za Srbiju! (FOTO)

Gost jutarnje emisije Happy televizije bio je Milovan Drecun predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju.

Drecun poručuje da je francuski predsednika Emanuel Makron podržava "mali šengen" jer on odražava njegovu zamisao o funkcionisanju regiona pre ulaska u EU. Istovremenom, Makron je ovom podrškom to i poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Potpuno je neizvesno kako će doći do nastavka prijema novih članica u EU. Ako se bude čekalo na to, onda neće doneti veliku korist državama koje pretenduju da uđu. Treba da se stvore uslovi koji će omogućiti državama da napreduju brže. Zato "mali šengen" dobar. Paradajz se najviše uvozi iz Turske, a ona nije u "malom šengenu". Treba samo olakšati procedure. Mi sa Albanijom i Makedonijom imamo deficit, nama olakšavanje procedura donosi dobrobit. Onaj ko se ograđuje neminovno nazaduje. To je dobra ideja. Mora da se radi, ne treba da se čeka na EU. Makron ima drugaciju viziju EU. EU mora sebe da pozicionira kao svetsku silu, ona je produžetak američke politike, nikako da se osamostali. Makron želi da ojača EU u rešavanju kosmetskog problema, to je najvažniji problem Evrope da bi ona mogla da se pozicionira kao geopolitička sila. On pokušava sada da iskoristi svaki trenutak, zato je pozvao Tačija i Vučica. Naš cilj je da rešimo naše probleme mirnim putem, da imamo dobru saradnju sa NATO-om, moramo da budemo pažljiviji – izjavio je Drecun u emisji "Dobro jutro Srbijo" i dodao:

– NATO-u smeta prisustvo Turske ovde, jer smataju da se osporava poredak koji su postavile SAD i tu možemo očekivati tešku borbu. Zapadu ne smeta kad se održavaju zajedničke aktivnosti, a sa Rusijom im smetaju. Nemojte da mislite da oni ne prate šta radimo sa zapadom, a mi treba sa svima da razvijamo saradnju. Još nismo igračka njihova. Vodimo aktivnu politiku, razvijamo saradnju u više pravaca, znamo koliki je sukob SAD i Rusije, a oni to rade preko naših leđa. Mi treba da štitimo naše interese.

Happytv.rs

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter