Izvor:
13.11.2019 u 06:45
0

MARKON PODRŽAVA „MALI ŠENGEN“: Odličan korak pred ulazak u EU! (FOTO)

Francuski predsednika Emanuel Makron podržava "mali šengen", jer odražava njegovu zamisao kada je u pitanju funkcionisanje regiona pre ulaska u EU, navodeći da je Makron to poručio predsedniku Srbije Alaksandru Vučiću.

– Makron i Vučić su pričali o inicijativi regionale ekonomske zone. Francuski predsednik je rekao da je reč o pozitivnoj ideji, da on tako zamišlja funkcionisanje regiona sve dok sve države ne postanu članice. Obećao je i podršku – navodi izvor.

Prenosi se da je Makron iznenada pozvao Vučića na sastanak u četiri oka u ponedeljak uveče, u Jeliskoj palati, posle svečane večere koju je organizovao za visoke zvanice.

– Vučić je bio prvi predsednik koga je primio na bilateralni sastanak i jedini sa kojim se sastao u svom kabinetu. Sastanak je počeo kasno u salonu u kome su izložene slike Pikasa i Miroa. Makron mu je pokazao umetnine, poslužio ga konjakom iz 1914. godine i u prijateljskom razgovoru tražio od Vučića da mu ispriča o situaciji u Srbiji i regionu – otkriva izvor.

Navodi se da je poseba pažnja bila posvećena "malom šengenu".

Izvor: Tanjug
Foto:
Instagram/emanuelmacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter