7°C

Beograd

DRUGI NACIONALNI DAN DAVANJA: "Ulažemo u našu budućnost!" (FOTO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je u Beogradu svečanoj dodeli zahvalnica donatorima povodom obeležavanja drugog Nacionalnog dana davanja i tom prilikom rekao da je ovakav događaj od izuzetne važnosti za Srbiju, jer uspešno okuplja građane Srbije, ujedinjuje ih u plemenitosti i podseća na viševekovnu filantropsku tradiciju zemlje.

- Sudeći po broju prisutnih i postignutim rezultatima, drago mi je što ovaj značajan projekat iz godine u godinu raste. Nacionalni dan davanja je značajan za Srbiju, jer podiže svest o značaju ulaganja u zajednicu, i podstiče građane da aktivno učestvuju u unapređenju kvaliteta života čitavog društva - rekao je ministar, koji je prisutne pozdravio u ime Vlade Srbije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on je podsetio da se Nacionalni dan davanja obeležava sa ciljem prikupljanja sredstva za sistemsku podršku rešenju određenog problema u društvu i dodao da mu je izuzetno drago što je tema ovoga puta unapređenje obrazovanja u osnovnim školama širom Srbije.

- Pozdravljam odluku da i ove godine tema Nacionalnog dana davanja bude obrazovanje, kao jedan od ključnih stubova na kojima počiva dalji razvoj naše zemlje. Dobro je poznato da su nauka i inovacije pokretači ekonomskog razvoja i napretka društva, te da ulaganjem u nove generacije ulažemo u svoju budućnost - istakao je Đorđević.

On je dodao da će uskoro biti održana treća sednica Saveta za filantropiju na kojoj će se razmatrati dosadašnji rezultati ali i načini da se osigura željeni napredak u ovoj oblasti.

Savet za filantropiju je u poslednjih godinu dana, u okviru kampanje "Škola dobrih ljudi", uz pomoć partnerskih organizacija iz Šida, Sombora, Pančeva i Beograda, prikupio sredstva za kupovinu inovativne opreme uz pomoć koje će nastavu pratiti i u njoj učestvovati đaci u preko 60 škola u 30 opština širom Srbije.

Nacionalni dan davanja je inicijativa Srpskog filantropskog foruma sa misijom razvoja kulture davanja u Srbiji. Srpski filantropski forum sprovodi inicijativu u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanja koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar