17°C

Beograd

ZORANA MIHAJLOVIĆ UPUTILA PORUKU MLADIMA: Dajte šansu Srbiji!

Suština novog investicionog ciklusa koji pokrećemo jeste razvoj privrede i stvaranje uslova za bolji život i opstanak. Moja poruka mladima i svima koji razmišljaju da odu iz zemlje je da daju šansu Srbiji, jer ona postaje bolje mesto za život, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, istakla je da vlada "puno ulaže u našu zemlju da bi se ovde bolje živelo".

Ona je rekla da će samo u narednih nekoliko godina u infrastrukturu biti uloženo najmanje deset milijardi evra.

- Infrastruktura je uslov života i opstanka. Srbija ima značajno mesto u regionu i najkraća je ruta između istoka i zapada. To je naš adut i zato godinama unazad ulažemo u infrastrukturu - rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je naglasila da se završava Koridor 11, ali i počinje izgradnja više auto-puteva, saopštio je kabinet potpredsednikce vlade.

- Počinjemo izgradnju auto-puta Niš-Merdare-Priština, Moravskog i Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice Šabac-Loznica. Radimo intenzivno na rekonstrukciji železničkog saobraćaja u koji se nije ulagalo decenijama, što je posebno važno za naš kargo prevoz. Ulažemo i u vazdušni saobraćaj. Primer je aerodrom u Nišu, koji je pre četiri godine imao hiljadu putnika, a na kraju ove biće ih 420.000 - izjavila je ona.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Зорана Михајловић

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar