15°C

Beograd

DAČIĆ: Sve što se dešava na KiM je reakcija!

Sve što se dešava na KiM u poslednjih nekoliko nedelja je reakcija na to što Priština nije uspela da nađe one Srbe koji bi služili interesima Albanaca i što je na izborima pobedila Srpska lista koja vodi računa o srpskim nacionalnim interesima, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Ide se toliko daleko da se čak izmišljaju navodna trovanja što su čak demantovale zvanične institucije na KIM - rekao je Dačić novinarima nakon susreta sa perdsednikom Vlade Kraljevine Lesoto Tomasom Tabaneom.

On je naveo da je čitava ta tvorevina zanovana na lažima navodeći da je Priština pre 20 godina lagala o raznoraznim stvarima poput toga da su Srbi zatočili 100.000 Albanaca na fudbalskom stadionu u Prištini ili da su hapsili albansku decu pa uzimali krv za vojnike i policajce što se sve ispostavilo kao netačno.

Sada se ide korak dalje, primetio je Dačić i dodao da postoje ideje da se zabrani Srpska lista, odnosno Srbi koji misle različito od Albanaca na KiM.

Prema njegovim rečima, to može izazvati ozbiljne posledice i destabilizovati KiM zbog čega je važno i da Međunarodna zajednica sve to zna.

Dacić je rekao da ne veruje da oni to ne znaju.

Navodeći da je Priština donela odluku da neće uzimati u obzir glasove iz Srbije, on je prokomentarisao da je to suprotno svim principima koje su dogovarali.

- Sve rade kako bi učinili da nema srpskog glasa, ali i pored toga je Srpska lista pobedila - zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Jelena Viku

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar