Izvor:
17.10.2019 u 13:54
0

JUNKER: Došao je trenutak za Bregzit!

Predsednik Evropske komsiije Žan Klod Junker i premijer Velike Britanije Boris Džonson na zajedničkoj konferenciji u Briselu poručili su da je stigao trenutak za izlazak Velike Britanije iz EU, ali i za izgradnju novih odnosa između Londona i Brisela.

Sada je trenutak da se ostvari Bregzit i da zajedno radimo na izgradnji našeg budućeg partnerstva koje može biti veoma pozitivno i za Ujedinjeno Kraljevstvo i za EU – rekao je Džonson.

On je u Briselu pozdravio sporazum koji, prema njegovim rečima, omogućava da se ispune ciljevi predviđeni Bregzitom.

To znači da Velika Britanija 31. oktobra izlazi iz EU cela i jedinstvena i da će Severna Irska i svaki drugi deo Ujedinjenog Kraljevstva učestovati u slobodnoj trgovini i zajedno odlučivati o našoj budućnosti – rekao je Džonson.

On je pozvao članove parlamenta Velike Britanije da bez odlaganja prihvate ovaj revidirani sporazum o Bregzitu kako bi se fokusirali na potrebe britanskog naroda.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker naveo je da postignuti sporazum pored britanskog parlamenta sada mora da odobri i Evropski parlament.

Dogovor je postignut zarad naroda i mira, a ne zbog političara. Počećemo razgovore o našim budućim odnosima odmah pošto se odobri sporazum – najavio je Junker.

On je zaključio da je srećan zbog postignutog sporazuma, ali i tužan zbog izlaska Velike Britanije iz EU.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter