Izvor:
22.09.2019 u 09:45
0

NOVI NAPADI NA POMOLU? Procurele informacije koje upozoravaju na opasnost!

Iran se sprema za nove napade na S.Arabiju, o čemu su inostrane diplomate informisali neki lideri jemenskih Huta.

Lideri Huta "upozorili su da može doći do novog napada, nakon što su pali pod pritisak Irana koji od njih zahteva da u njemu odigraju ulogu".

Iako se na Zapadu na izjave Huta gleda sa skepticizmom, "SAD i Saudijska Arabija su ove podatke dobile od izvora koji su dobili informacije od Huta". Saudijska Arabija je zbog toga aktivirala mere bezbednosti.

Predstavnik Huta Muhamed Abdul Salam je negirao da su strane diplomate dobile bilo kakva upozorenja o potencijalnim iranskim napadima.

Američki list objašnjava potencijalno curenje informacija time da u rukovodstvu Huta postoje nesuglasice povodom toga koliko se ozbiljno mogu osloniti na Iran.

Podsetimo, nekoliko postrojenja naftne i gasne kompanije „Saudi Aramko“ napadnuto je 14. septembra bespilotnim letelicama i raketama. Odgovornost za napad preuzeli su jemenski pobunjenici Huti, protiv kojih se Saudijska Arabija bori u koaliciji arapskih država. Uprkos tome, američki državni sekretar Majk Pompeo za napad je optužio Iran. Teheran je ove optužbe nazvao lažima.

Izvor: B92
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter