Izvor:
21.09.2019 u 07:24
0

KOŠTUNICA:OVO je bio moj predlog za rešenje pitanja KiM!

Bivši predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je imao predlog za rešenje pitanje KiM.

Rekao je on se zasnivao na modelu Hongkonga.

Za njega tvrdi da bi bio kompromis koji bi isključio sve ekstremne opcije i da bi bio uspešan, održiv i funkcionalan.

Nadgledana autonomija, za razliku od nadgledane nezavisnosti, saglasna je Povelji UN i Ustavu Srbije. Time bi bilo omogućeno Albancima da u AP KiM sami upravljaju svojom vlastitom budućnošću i ostvaruju svoje interese, a, s druge strane, Srbija bi saglasno Povelji UN zadržala svoje suverenitet i integritet – rekao je Koštunica.

Koštunica, koji se posle ostavke na državne i partijske funkcije povukao iz političkog života, u prvom oglašavanju u javnosti posle više godina, ocenio je da je "taj predlog o suštinskoj autonomiji u istoj meri životan i obezbeđivao stabilno i održivo rešenje statusa pokrajine".

On, međutim, nije izričito odgovorio na pitanje lista da li bi njegov predlog i danas bio održiv rešenje za KiM.

Izvor: B92
Foto:
Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter