Izvor:
19.09.2019 u 09:43
0

MLADEN ŠARČEVIĆ ZA HAPPY PORTAL:Studenti zabrinuti! Nema dovoljno mesta u studentskim domovima! (VIDEO)

Beogradu će faliti između 2000 i 3000 mesta u studentskim domovima, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnologije gostujući na portalu Happy televizije.

U oktobru počinje nova školska godina za studente, u velike univerzitetske centre dolaze studenti iz unutrašnosti. Tim povodom, ministar je na pitanje da li postoji dovoljan broj mesta u studentskim domovima istakao sledeće:

Generalno, mi smo uspeli da otvorimo nekoliko domova. Beogradu će faliti između 2500-3000 mesta dok se ne naprave novi studentski centri. Novi Sad je u ovom trenutku potpuno zadovoljan sa svojim potrebama, u Nišu će biti novih 450 ležajeva, Kragujevac je zadovoljen, u Sjenici se završava izgradnja studentskog doma. – rekao je ministar Šarčević.

Proteklih dana javnost su uznemirili snimci vršnjačkog nasilja u Barajevu. Kada je u pitanju vršnjačko nasilje, ministar je istakao da je ministarstvo preduzelo sve neophodne mere kako bi se ovaj problem iskorenio.

Ministarstvo je preduzelo mere pre nego što je sama škola javila. Ministarstvo je uputilo inspekciju i utvrđeni su propusti, došlo je do smene direktora. Svim ostalima je ovo signal da to ne može da se radi. Godišnje se prijavi oko 840 slučaja nasilja svih vrsta, od čega su teži samo desetak odsto, ako govorimo oko osamdesetak težih, na oko 2000 ustanova, statistički gledano imamo smanjen broj, ali je nešto što će se smanjivati jer će morati svi da rade na tome. Očekujemo veću saradnju sa centrima za socijalni rad, jer ako se roditelj ne bavi svojim detetom, staranje treba da preuzme centar za socijalni rad. – istakao je ministar Šarčević za Hepi portal.

Opštirnije možete pogledati u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter