Izvor:
18.09.2019 u 13:39
0

BRNABIĆ PORUČILA: Pitanje Kosova i Metohije jedina tačka nerazumevanja i neslaganja Srbije i Nemačke!

Premijerka Srbije izjavila je danas u Berlinu da je pitanje Kosova i Metohije jedina tačka nerazumevanja i neslaganja Srbije i Nemačke, ali da je važno da se o toj temi razgovara, jer bez dugoročnog održivog rešenja tog pitanja i pomirenja Srba i Albanaca neće biti drugačije budućnosti za Balkan.

Pitanje KiM je svakako jedina tačka neslaganja i nerazumevanja, ali nama je Nemačka jedan od najvažnijih partnera i koliko god se ne slagali po nekim pitanjima, najvažnije je da Nemačkom razgovaramo, da čujemo mišljenje i savet, da predstavimo našu poziciju i vidimo da li zajedno možemo da približimo stavove i dođemo do dugoročnog održivog rešenja – rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije je istakla da bez takvog rešenja i istorijskog pomirenja Srba i Albanca neće biti drugačije budućnosti za Balkan.

Brnabić je ukazala da je, pre svega, važno zbog mladih, te poručila da na tome treba svi zajedno da rade, iz podršku Nemačeke, EU i drugih međunarodnih partnera.

Znam da možemo da izgradimo lepši, bolji i prosperitetniji Balkan za sve – rekla je Brnabić na zajedničkoj pres konferenciji posle sastanka sa Merkel.

Brnabić je prenela poziv nemačkoj kancelarki da poseti Srbiju.

Izvor: Tanjug
Foto: imago-images.de/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter