Izvor:
17.09.2019 u 10:51
0

PETAR PETKOVIĆ ZA HAPPY PORTAL: Srpska lista je prvi put ujedinila Srbe na KiM! (VIDEO)

Srpska lista je prvi put ujedinila Srbe na Kosovu i Metohiji, poručio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, tokom gostovanja na Happy potalu.

Vanredni izbori na Kosovu i Metohiji su raspisani za 6. oktobar, nedavna odluka CIK-a je da glasanju mogu pristupiti samo glasači koji poseduju prištinska dokumenta. Govoreći o aktuelnoj situaciji uoči izbora, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da je ovakva odluka u neskladu čak i sa kosovskim izbornim zakonom.

Izbori su od presudnog značaja za Srbe na prostoru KiM, na njima je od presudne važnosti pobeda Srpske liste, zato što je ona garant srpskog naroda. Srpski narod na KiM treba da zna da će Srbija uvek biti uz njih. Prvi put smo uspeli da kroz Srpsku listu objedinimo i ujedinimo srpski narod, za razliku od "razbijača" srpskog jedinstava koji samo žele da uđu u parlamet i rade za prištinske interese. Ovi ljudi su podržali odluku CIK-a da se ne glasa sa srpskim dokumentima, čime se direktno pogađaju oni Srbi koji nemaju kosovsku ličnu kartu.-

Petković je naglasio da pitanje Kosova i Metohije još uvek nije rešeno, a pokazatelj toga je i zainteresovanost svetskih lidera za rešavanje istog.

Svakako da će se i o toj temi razgovarati, i Evropska unija je zainteresovana za pitanje nastavka dijaloga, to je tema koja posebno interesuje i Nemačku i Francusku. Razgovaramo sa raznim zvaničnicima je nešto jako bitno i važno da se čuje glas Srbije. Pitanje Kosova i Metohije još uvek nije zatvoreno.

Opširnije možete pogledati u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter