Izvor:
13.09.2019 u 20:36
0

TALIBANI STIGLI U MOSKVU!

Pregovarački tim avganistanskih talibana stigao je u petak u Moskvu, izjavio je njihov predstavnik.

Oni su u Rusiji samo nekoliko dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp izjavio da su razgovori sa njima "mrtvi".

Suhail Šahen, portparol talibana, baziran u Kataru, izjavio je da je delegacija imala konsultacije sa Zamirom Kabulovom, izaslanikom predsednika Vladimira Putina za Avganistan, javljaju mediji.

Ovo je prva međunarodna poseta predstavnika talibana nakon kolapsa pregovora sa SAD, a delegaciju predvodi Mula Šer Mohamad Stanikzaj.

Američki predsednik Donald Tramp je tvitom, tokom vikenda, prekinuo pregovore sa talibanima i otkazao sastanak koji je nameravao da održi sa predstavnicima vlade Avganistana i talibana u Kemp Dejvidu.

Šahen je u utorak izjavio su da talibanski zvaničnici još uvek u komunikaciji sa pregovaračima SAD, da bi, barem, saznali kako će se situacija dalje odvijati.

Moskva je ove godine dva puta bila domaćin pregovora predstavnika avganistanske vlade i talibana.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter