Izvor:
13.09.2019 u 18:08
0

RUNIĆ: ŽIVOT SRBA U FEDERACIJI JE NEPRESTANA BORBA!

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je da se večeras sa svečane akademije "Krajino moja" šalje poruka da se nikad ne smeju zaboraviti srpske žrtve i stradanja, ali da se generacijiama koje dolaze treba pokazati da smo spremni da stvaramo, gradimo i u jedinstvu i slozi idemo napred.

Zahvalila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku što zajedno sa njima obeležavaju sećanje na stradanja Srba.

– Drvar je srpsko svetlo u Federaciji BiH – rekla je ona i podsetila da je 13. septembar jedan od najtužnijih dana u srpskoj istoriji, jer su pre morali da odu sa svojih ognjišta jer je neko odlučio da treba "osloboditi" Drvar od Srba koji su tu oduvek živeli.

Srbi su spas pronašli, rekla je Runić, u Srpskoj i Srbiji.

– Pružili ste nam ruke i to vam nikad nećemo zaboraviti. Vratili smo se tamo gde nas je vuklo srce, iznova gradili kuće, škole, vratili smo se da se iznova borimo za svoje. Borimo se za svako srpsko slovo, svaku reč, ćirilicu, radno mesto, Srbe povratnike. Život Srba u Federaciji je neprestana borba – rekla je Runić.

Kako je dodala, nesebičnu podršku i dalje im pružaju RS i Srbija.

– Želeli smo da se na neki način odužimo i zato smo Aleksandra Vučića i Milorada Dodika proglasili za počasne građane Drvara. I zato s pravom kažem: ''Dobro došli u svoj i naš i Drvar, u svoju i našu Krajinu . Vašim prisustvom današnji dan dobio je poseban značaj – poručila je ona.

Dodala je da je ovo istorijski dan za one koji ostaju ovde, a večerašnja akademija biće prekretnica u borbi za opstanak i ostanak na vekovnim ognjištima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter