Izvor:
13.09.2019 u 08:17
0

OEBS: Dobili smo poziv da pratimo izbore u Srbiji!

Misija OEBS u Srbiji saopštila je da je dobila pismo kojim se ta organizacija poziva da uputi posmatrače koji će nadgledati izborni proces u Srbiji.

– Misija je 11. septembra dobila pismo od ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovica, koji rukovodi međuagencijskom radnom grupom za saradnju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kojim se zvanicno poziva ODIHR da nadgleda izborni proces u Srbiji. Misija je odmah prevela pismo i prosledila ga u ODIHR – navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Misije OEBS-a u Srbiji.

U saopštenju se dodaje da se "pripreme za nadgledanje izbornog procesa ubrzavaju u Srbiji, jer su najviše vlasti izričito izrazile spremnost da dočekaju posmatracku misiju ODIHR", koja, kao nezavisna institucija u okviru OEBS, nadgleda izbore u zemljama članicama.

Izborni stručnjaci ODIHR su Srbiju ove godine posetili već tri puta, podseća se u saopštenju.

OEBS će uskoro poslati misiju da proceni potrebe i dostavi preporuke za rad posmatračke misije, dodaje se u saopštenju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter