22°C

Beograd

KOMANDANT NACIONALNE GARDE SA VULINOM: Saradnja se razvija! (FOTO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Herisom, koji boravi u poseti Srbiji.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je Vulin istakao da se saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja razvija na obostrani interes, a najbolji deo bilateralnih odnosa predstavlja vojna saradnja, koja se odvija na brojnim poljima poput zajedničkih vojnih vežbi, u oblastima sajber bezbednosti, medicine i verske službe, kao i na projektu razvoja Centra za obuku jedinica za učešće u multinacionalnim operacijama u bazi "Jug".

- Ministar Vulin je upoznao sagovornika i o aktuelnim pitanjima političko-bezbednosne situacije u regionu, sa težištem na nepromenjeni stav Republike Srbije po pitanju statusa Kosova i Metohije, uz naglasak da Srbija čini sve da se pregovori Beograda i Prištine okončaju na najbolji mogući način, uz trajno i održivo rešenje koje će celokupnom regionu doneti stabilnost i prosperitet - istaknuto je u saopštenju, u kome se dodaje i da je "ministar odbrane poručio da je transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u tzv. Vojsku Kosova apsolutno neprihvatljiva".

Komandant Nacionalne garde Ohajo potvrdio je da je saradnja u oblasti sajber bezbednosti veoma bitna i poručio da obe strane imaju šta da nauče jedna od druge. Rekao je da je posebno zadovoljan organizacijom zajedničkih vežbi i kao primer naveo vežbu "Platinum Wolf", saopšteno je.

- General-major Heris, koji je od početka uključen u saradnju Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohajo, koja se odvija već punih 13 godina, izjavio je da su pripadnici Vojske Srbije i dalje izuzetni domaćini i profesionalci kada je u pitanju vojnički poziv - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar