MIHAJLOVIĆEVA: Novi sastav Evropske komisije je jako značajan za Srbiju!

Novi sastav Evropske komisije je za Srbiju jako značajan, pogotovo zbog toga što je komesar za proširenje Laslo Tročanji, bivši ministar u mađarskoj vladi, koji se upravo zalagao za proširenje EU, izjavila je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Ona je rekla da je cilj Srbije da bude članica EU i da se naša zemlja svakako nalazi na evropskom putu, da godinama radimo na usklađivanju sa evropskim zakonima i nastojimo da budemo deo evropskih vrednosti.

- Takođe je značajno da opet iz okruženja, iz Rumunije, imamo komesarku za transport (Rovani Plumb) što će biti veoma značajno za oblast kojom se mi bavimo, budući da je Srbija mala i da ono što je za Srbiju najvaznije jeste povezivanje- rekla je Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenila je da će se uspešnost EU u budućnosti meriti i proširenjem i da je želja Srbije da što pre postanemo deo EU. Navela je da Unija treba da vrednuje pre svega reforme i sve ono što zemlje koje treba da se priključe i čine.

- To treba da bude osnovno merilo priključivanja EU- rekla je Mihajlović.

Posebno je, kaže, raduje, što u novom sastavu Evorpske komisije ima više žena nego ikad pre.

- Mislim da je 12 evropskih komesarki. I predsednica Evropske komisije koja, pored svih onih zadataka koje stoje pred EK i odnosa sa SAD i Kinom, pitanje klimatskih pormena i reformi, posebno dužnu pažnju posvećuje rodnoj ravnopravnosti- rekla je Mihajlović.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro