Izvor:
03.07.2016 u 14:06
0

DIJANA ZLATIĆ bila korisnik porodično-pravne zaštite!

Povodom tragičnog događaja u Žitištu u noći između petka i subote, koji je okončan smrću pet osoba, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova saopštili su sinoć da je Dijana Zlatić, bila korisnik Centra za socijalni rad Žitišta u okviru usluga porodično-pravne zaštite.

Na osnovu nadzora koji je u ovom slučaju izvršen, konstatovano je da je postupak brakorazvodne parnice u Centru za socijalni rad Žitište vođen u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i okončan po standardima stručnog postupka.

Stručni radnici nisu percepirali bivšeg supruga kao nasilnika, niti je Centru podneta prijava za nasilje u porodici. Ostali tragično preminuli nisu bili na evidenciji Centra za socijalni rad Žitišta.

Kako se dodaje u saopštenju, ovaj Centar će sprovesti standardnu proceduru u vezi sa regulisanjem porodičnopravnog statusa maloletnog deteta po hitnom postupku.

Na sastanku koji je tim povodom juče održan u prostorijama opštine Žitište, kome su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, predsednik opštine Mitar Vučurević, pomoćnik ministra za rad Branka Gajić, direktorka Centra za socijalni rad Zrenjanin Julija Bobek i direktorka Centra za socijalni rad Žitište Jelena Ivančević dogovoreno je da će se organizovati mobilni stručni timovi za pružanje psiho-socijalne podrške porodicama svih nastradalih, dodaje se u saopštenju.

Prošle noći u mestu Žitište kod Zrenjanina, u kaficu "Makijato", dogodilo se teško ubistvo u kojem je život izgubilo petoro građana, a 22 je ranjeno, saopštio je MUP. Stradali su V. K. iz Ravnog Topolovca, V. M, S. J. i D. Z. iz Žitišta i J. P. iz Banatskog Karadorđeva.

Siniša Zlatić (1978), koji je sedeo u kafiću, videvši svoju suprugu, sa kojom je imao pokrenutu brakorazvodnu parnicu, izašao je iz objekta da bi se ubrzo vratio sa puškom.

Izvor:Tanjug
Foto:Facebook/Dijana Zlatic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter