10°C

Beograd

MIGRANTI: Višegodišnje KAZNE za KRIJUMČARENJE

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na kazne od tri do šest godina zatvora četvoro okrivljenih, jer su tokom 2013. krijumčarili migrante iz Srbije u Mađarsku i to sa područja Kosova i Metohije, Sirije i drugih afro-azijskih zemalja.

Oni su po migrantu uzimali naknadu od 2.500 hiljada evra, objavljeno je na sajtu tog suda.

Istom odlukom, kojom su odbijene sve žalbe i potvrđena pravostepena presuda, od optuženih je naloženo oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenjem krivičnog dela.

Kao organizator ove kriminalne grupe Dragan Čeleketić je osuđen na šest godina i tri meseca zatvora, a kaznu mu je uračunata i ranije izrečena pravnosnažna kazna, navodi se u odluci suda.

Marijana Hromček i Timea Conka su osuđene na po tri godine zatvora, a Dobreva Sebadin na tri godine i dva meseca.

Od Čelekića je kao imovinska korist oduzeto 6.000, od Marijane Hromček 400 evra i od Timea Conke i Sebadina Dobreva po 300 evra.

Ranije su u tom slučaju osuđeni Beki Fazli, Mirjan Isakov, Radovan Berar, Željko Dimović, Igor Pejaković i Nebojša Mladenović.

Čeleketić je kako se navodi u presudi, organizovao kriminalnu grupu koja se bavila prebacivanjem migranata preko srpsko-mađarske granice, radi sticanja finansijske koristi.

On se, prema optužnici, dogovarao sa licima iz Subotice ili KIM za ilegalno prebacivanje migranata preko državne granice sa Mađarskom radi njihovog daljeg odlaska ka zemljama EU, a za te usluge naplaćivan je iznos do 2.500 evra po jednom migrantu.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar