13°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

UNS ZAHTEVA: Suđenje za ubistvo Ćuruvije da se okonča ove godine!

Vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavko Ćuruvija ubijen je na današnji dan pre 22 godine, a Udruženje novinara Srbije (UNS) podseća da suđenje za ubistvo hrabrog novinara i izdavača nije okončano i traži da se to desi ove godine.

Kako UNS navodi u saopštenju, bilo je potrebno 15 godina da se protiv Ćuruvijinih ubica iz državnog aparata podigne optužnica.

U FOKUSU

Preminuo Remzi Klark

VREMENSKA PROGNOZA ZA 11.APRIL: Preko dana sunčano i toplo, uveče moguća kiša

KORONA U SVETU: Više od 136 miliona potvrđenih slučajeva

NOĆ ZA NAMA: Hitna prevezla 35 kovid pacijenata!

Podsećaju da je četiri godine trajalo suđenje na kom su bivši čelnici i pripadnici Resora državne bezbednosti - Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak, osuđeni na ukupno 100 godina zatvora, da bi Apelacioni sud prošle godine ceo proces vratio na početak i to na zahtev državnog tužioca.

-Ovo nije odlaganje pravde, ovo je izostanak pravde -ocenjuju iz UNS-a i naglašavaju da je to Udruženje ogorčeno odugovlačenjem postupka, ali i činjenicom da su optuženi za državni zločin i dalje na slobodi, makar i u kućnom pritvoru.

UNS zahteva da država učini sve da se suđenje ubicama Slavka Ćuruvije okonča još ove godine ocenivši da nema drugog načina da Srbija dokaže da naša zemlja više nije simbol nekažnjivosti za zločine nad novinarima.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

U Beogradskoj areni 336 kovid pacijenata, 90 odsto na kiseoniku!

DOKTORKA GNJATOVIĆ O VAKCINAMA: ''Izostanak antitela ne znači da nema imuniteta''

Kina će proizvesti tri milijardi doza vakcina do kraja godine

POŠTUJTE OVA PRAVILA: Evo šta ne smete da radite nakon VAKCINACIJE protiv korone

U svetlu ove godišnjice, UNS traži rasvetljavanje i ostalih ubistava kolega.

Očekuju da budu optužene ubice dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine Milana Pantića, da se rasvetli smrt Dade Vujasinović, pokrene postupak za 17 ubijenih i nestalih kolega na Kosovu i Metohiji od 1998. do 2005, kao i za ratne zločine počinjene nad 16 medijskih radnika RTS-a i troje kineskih novinara stradalih u napadima NATO-a 1999. godine.

UNS podseća da je do ključnog napretka u istrazi ubistva Slavka Ćuruvije došlo zahvaljujući upornosti novinara i porodice ubijenog novinara, a pre svega formiranjem Komisije za istraživanje ubistva novinara.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar