Izvor: Kurir.rs
06.08.2020 u 07:41
0

ODBRANA NA SUDU NAJPOZNATIJEG MAKROA: Poslovao sam po ugledu na velike firme!

Estradni makro Mihajlo Maksimović rekao na sudu da je podvođenje organizovao poput ozbiljnih preduzeća i objasnio da su devojke radile dobrovoljno i mesečno zarađivale po 10.000 evra

Mihajlo Maksimović, najpoznatiji estradni makro, juče je pred Višim sudom u Beogradu, u nastavku iznošenja svoje odbrane, ispričao da su sve devojke za njega radile dobrovoljno, kao i da su mesečno zarađivale u proseku po 10.000 evra.

Kako Kurir saznaje, on je govorio o tome da je posao koji je vodio izgradio po uzoru na velike firme, sa čijim se pravilima upoznavala svaka devojka pre nego što je počela da radi.

Nisam svetac

Govoreći o poslu koji je vodio, rekao je i da nije „svetac, jer je i sam zarađivao na posredovanju u prostituciji između klijenata i devojaka“, ali da su sve one za njegovu „firmu“ radile zato što su tako želele, kao i da su mogle da je napuste kada kog požele.

– Devojke nisam vrbovao, niti ih primoravao na bilo šta. Sve je bilo na dobrovoljnoj bazi, one su zarađivale 70 procenata, a meni je ostajalo 30 odsto od ugovorenog posla – rekao je, kako saznajemo, Mihajlo i objasnio da nije ulazio u to da li su devojke koje za njega počinju da rade u dobroj ili lošoj materijalnoj situaciji, „jer to njemu nije bilo važno“.

Objasnio je i a je bio svedok toga kako su se neke od njih menjale i postajale bahate prema novcu što su više zarađivale.

Velika zarada

Za sat 150 do 300 evra

Prostitutke koje su radile za Maksimovića zarađivale su 150 do 300 evra po satu, u zavisnosti od njihovog fizičkog izgleda. – Pošto su sve želele da zarađuju više, da bi bolje izgledale, savetovao sam im da treniraju, neke su išle na plastične operacije, ali su se na to same odlučivale, jer nisam ja mogao da odlučim šta će neka da uradi sa svojim telom.

Uveo sam i obavezne ginekološke preglede jednom mesečno, i to u renomiranoj ordinaciji i zbog toga što svojim ginekolozima nisu iskreno govorile kojim poslom se bave – ispričao je makro i dodao da je, pošto je smatrao da je posao kojim se bave težak, uveo je devojkama i odlaske kod psihoterapeuta.

– Firma je poslovala po pravilima koja sam postavio, morala su da se poštuju pravila u smislu da se nikada nikome ne govori ko su klijenti, niti ko sve radi za „firmu“, da me nikada ne lažu, ali i da klijentima ne daju svoj broj telefona – rekao je navodno on. Za nepoštovanje pravila, kako je naveo, postojale su kazne.

– Kao i u velikim kompanijama, postojale su finansijske kazne. Nikada nisam bio grub prema devojkama, nije moj manir da vičem na bilo koga – rekao je on i posebno se, kako saznajemo, tokom iznošenja odbrane osvrnuo upravo na iskaz prostitutke M. G., koja se javnosti predstavljala kao stilistkinja.

Uzela pare od zelenaša

Maksimović je navodno objasnio da je i njena majka znala čime se bavi, ali i da je M. G. svog dečka zaposlila kod njega da radi kao vozač

– Zarađivala je oko 10.000 evra mesečno, kada je raskinula sa dečkom za kog je insistirala da ga zaposlim, odselila se iz zajedničkog stana i iznajmila drugi, u centru, za 450 evra mesečno. Kada je 2017. odlučila da ode na operaciju grudi, zbog čega neko vreme nije mogla da radi, počela je da pozajmljuje novac od zelenaša i tada je zapala u finansijske probleme, pa je od mene tražila da radi još više – ispričao je makro.

Branioci Govedarica i Dobrosavljević

Delimično priznao krivicu

Branioci Mihajla Maksimovića i Dušana Milenkovića, advokati Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević, potvrdili su da su okrivljeni negirali krivično delo trgovinu ljudima, ali da su pred sudom priznali krivicu za posredovanje u prostituciji.

Kako je naveo, pomenuta M. G. je 2018. sa još jednom devojkom uhapšena u prestoničkom hotelu, i to u sobi dok je bila sa klijentima iz Turske.

– Osuđena je prekršajno, krivila je mene za to što je morala da prizna da se bavi prostitucijom i za to što sada to stoji u njenom dosijeu – osvrnuo se na iskaz oštećene M. G., koja navodno Mihajla Maksimovića tereti da je iskoristio njenu lošu materijalnu situaciju i primoravao je da ide na treninge i operiše grudi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter