30°C

Beograd

Photo: kcnis

Izvor: blic

NEVIĐENO: Zbog bonusa za platu sukobili se fizioterapeut i medicinska sestra!

Tokom zatvaranja Kovid bolnice u Kliničkom centru u Nišu u noćnoj smeni 14. maja dogodio se incident kada je došlo do svađe između medicinske sestre Marije Milinčić i fizioterapeuta Bojana Tasića zbog kog je na lice mesta dolazila i policija.

Milinčićeva tvrdi da je od strane svog nadređenog Tasića, fizički napadnuta koji je navodno bio u alkoholisanom stanju, zbog čega je zatražila i lekarsku pomoć, dok Tasić tvrdi suprotno, te da je njegova koleginica bila ta koja je krenula stolicom ka njemu, i da nije bio pijan.

Koji je tačni povod izbijanja sukoba još uvek nije poznato, jer postoje dve strane priče, a kako saznajemo protiv Marije Milinčić je podneta prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, i ona će biti u toku današnjeg dana dostavljena sudiji za prekršaje.

Milinčić je izjavila da je 14. maja oko 20 časova u prostoriji u podrumu zgrade u kojoj se nalazi Klinika za rehabilitaciju KC Niš, u kojoj je bila kovid bolnica, kolega Tasić napao, da joj je dobacivao, da je provocirao i da je došlo verbalne komunikacije među njima. Kako je dalje objasnila, ona je krenula ka izlaznim vratima, te da ju je on uhvatio za kosu i povukao prema sebi, i da je udario u predelu vrata i potiljku. Iz nalaza je zaključeno da Marija zaista ima povrede, ali lakše.

OVO MORATE ZNATI

OVO JE NAŠ POSLEDNJI ČAS Svi bruje o oproštaju profesorke Milice (VIDEO)

Četiri znaka horoskopa za koje je mesec jun 2020. veoma bitan

RUSKI ISCELITELJ ŠOKIRAO ŽENE Evo zašto vam strada štitna žlezda

PRAVDA ZA KAJU 11.000 ljudi traži kaznu za nasilnika (VIDEO)

S druge strane, Bojan Tasić je objasnio svoju verziju priče i kako je ispričao za „Blic“ da do fizičkog sukoba nije ni došlo, što su pred policijom potvrdili i svedoci.

- Toga dana otpustili smo poslednjeg pacijenta iz kovid bolnice, ali je ona ostavljena u fazi mirovanja. S obzirom da je u noćnoj smeni bilo osmoro medicinskih sestara, njih četvoro sam zadržao a ostale sam pustio, jer nema potrebe da sede u praznoj bolnici. Marija se nije našla među te četiri, a to dežurstvo se posebno plaća i tako je počeo sukob. Nisam je napao i nisam bio pijan, ona je bila ta koja je potegla stolicu i ogrebala jednog kolegu. Dražalo ju je njih šestoro. Bacila se na pod, možda su te povrede koje ima nastale tako. Vređala me je, pretila, posle je čak jedna osoba došla ispred ulaza bolnice i pretila mi, jednostavno, ono što je ona navela nije istina, a to su potvrdili i svedoci - izjavio je Tasić.

Iz Uprave Klničkog centra kažu da su odmah nakon tog događaja, obavestili službu obezbeđenja, kao i službenike PU Niš - PI Medijana, koji su, odmah nakon prijave i izašli na lice mesta.

- O svemu navedenom, postoje službene beleške, a na osnovu iste, koje je sačinila služba obezbeđenja naše ustanove, od strane nadležnih službi niškog Kliničkog centra, odmah je pokrenut disicplinski postupak - kažu u Upravi.

U MUP-u su za "Blic" potvrdili da su izlazili na lice mesta zbog prijave o incidentu između kolega.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar