21°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

"ŠKALJARCI" U OBRUČU Ovo je nađeno u štekovima na Cetinju i Podgorici

U okviru istrage o kriminalnim aktivnostim "škaljarskog klana", policija je pretresala više objekata u Podorici i na Cetinju, a potom i saslušala one u čijim domovima je traženo oružje. U toj akciji, zbog stvaranja kriminalne organizacije policija je juče uhapsila Cetinjane Miloša Ðuričkovića, Sava Lipovinu i, kako navodi podgorički dnevnik Vijesti, izvesnog Borozana i saslušala više osoba povezanih sa njima.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da su “škaljarci”, koji su juče privođeni poligrafski ispitivani i za teška krivična dela, među kojima su i ubistva iz prethodnog perioda, ali i pranje novca.

- Specijalno državno tužilaštvo ispituje povezanost uhapšenih Cetinjana sa krivičnim delima koja su se događala u proteklom periodu. Tokom istrage će se utvrditi svi detalji kriminalnog delovanje ove grupe - rekao je sagovornik lista iz tužilaštva.

Istragom, inače, rukovodi specijalna tužiteljka Lidija Vukčević. Izvor Vijesti iz vrha Uprave policije rekao je da je istraga, koju su juče priveli kraju, osetljiva i da do konačne realizacije ne mogu govoriti o detaljima. Nisu saopštili ni da li su pretresima pronašli dokaze za krivična dela koja istražuju.

Ðuričković je, preciziraju, rođeni brat Radomira Ðuričkovića i brat od strica Gorana Ðuričkovića, koji su ubijeni u ratu kotorskih kriminalnih klanova. U optužnici za ubistvo Radomira Ðuričkovića na Cetinju, navodi se da je smrtonosne hice ispalio Igor Mašanović, a da je Mario Milošević dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubistva upravljao Vukan Vujačić. Gorana Ðuričkovića, prema optužnici, ubio je Banjalučanin Srđan Popović, koga će Austrija izručiti Crnoj Gori, prema najavama nadležnih.

Oba ubistva navodno naručena su od vođa tzv. kavačkog kriminalnog klana. Kum braće Ðuričković - Goran Radoman, prva je žrtva kokainskog rata između škaljarskog i kavačkog klana. Miloša Ðuričkovića, u maju 2017. godine pokušali su da ubiju u Beogradu. Taj Cetinjanin tada je ranjen dok je stajao na terasi svog stana. Hitac ispaljen iz snajperske puške pogodio ga je u predelu vrata.

Lipovina je hapšen više puta, a u decembru prošle godine oslobođen je optužbi za ubistvo. Po nalogu Specijalnog tužilaštva, nedavno su mu lisice na ruke stavljane zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije nisu precizirali da li su u istoj akciji inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije juče u glavnom gradu pretresli kuću Milića Minje Šakovića. Navodno, inspektori su kod tog Podgoričanina, koji važi za visokopozicioniranog člana škaljarskog klana došli tražeći oružje, pišu Vijesti.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar