Izvor:
09.12.2019 u 17:45
0

SRBIN PREBAČEN U SEVERNU MITROVICU Optuženi za umešanost u smrt Ivanovića u novoj ćeliji

Marko Rošić, koji se od 2. decembra nalazi na optužnici za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, prebačen je u petak kasno uveče iz zatvora kod Podujeva u pritvorsku jedinicu u Severnoj Mitrovici.

Njegov branilac advokat Mahmut Haljimi kaže da je ovakva odluka, prema njegovom mišljenju, rezultat podizanja optužnice čime su nadležni u Korektivnoj službi procenili da su se sada okolnosti promenile.

– U prethodnih godinu dana više puta smo tražili premeštaj u Severnu Mitrovicu, ali se to tek sada desilo. Smatram da je mišljenje nadležnih da sada postoji manja opasnost od uticaja na istragu. Markov premeštaj ovde je olakšanje i za mene, jer sam veoma brinuo o njegovom zdravstvenom stanju koje je bilo ugroženo – rekao je Haljimi za Kosovo onlajn.

Haljimi je ponovio da još nije dobio optužnicu, kao ni spise predmeta, iako je u toku prošle nedelje išao lično kod sudije koji vodi postupak da je traži.

– Sudija mi je rekao da će da mi pošalje optužnicu najpre mejlom, a potom i poštom. Njegov odgovor je bio da je i on dan ranije dobio optužnicu i da mu treba malo vremena da je pročita – rekao je Haljimi.

Premeštaj iz Podujeva u Severnu Mitrovicu obradovao je članove njegove najuže porodice, koji su sigurni da će sada, zajedno sa njim, mnogo lakše dokazati njegovu nevinost.

– Kada sam ga čuo i osetio radost u njegovom glasu, vratio mi se osmeh na licu. Shvatio sam da i njemu ovaj premeštaj mnogo znači, pre svega zbog jezičke barijere, a nama zbog maltretiranja i finansijskih troškova koje smo imali odlazeći u Podujevo – kaže otac osumnjičenog Nebojša Rošić.

On je istakao da je siguran da će njegov sin sada naći snagu i energiju da dokaže da nema nikakve veze sa onim što mu se stavlja na teret.

Marko Rošić je jedan od četvorice Srba koji su uhapšeni 24. novembra u akciji specijalne Kosovske policije u Severnoj Mitrovici, a na teret mu se stavlja umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. U javnosti se spekulisalo da je Rošić pratio ubijenog Olivera Ivanovića, što navodno potvrđuje i ceduljica sa registarskim tablicama njegovog automobila, koja je nađena u novčaniku Ivanovića. U pritvoru je proveo 380 dana, a pre prebacivanja u Severnu Mitrovicu, pritvorske dane provodio je u Gnjilanu i u zatvoru kod Podujeva.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter