Izvor:
04.12.2019 u 16:51
0

RAZBIJENE 22 BANDE Pohapšeno 128 mafijaša, zaplenjeno 6,2 tone droge (VIDEO)

U Srbiji su od početka godine procesuirane 22 organizovane kriminalne grupe, od kojih se većina bavila trgovinom narkoticima, a uhapšeno je 128 članova tih grupa, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– Pripadnici MUP-a zaplenili su na teritoriji naše zemlje više od 6,2 tone narkotika, ali su istovremeno učestvovali i u devet međunarodnih akcija u kojima je oduzeto 1,9 tona kokaina, oko 140 kilograma marihuane i pronađeno sedam laboratorija za proizvodnju narkotika – rekao je Stefanović tokom predavanja na temu "Uticaj međunarodne saradnje na bezbednost Republike Srbije", koje je održao studentima nemačkog Federalnog univerziteta primenjenih nauka i javne uprave i Kriminalističko-policijskog univerziteta u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova je naveo da ovi rezultati govore da srpska policija predano radi na suzbijanju trgovine narkoticima na svojoj teritoriji, ali i da daje veliki doprinos u međunarodnoj borbi.

– Drago nam je što danas sve više međunarodnih subjekata prepoznaje napor koji je Srbija uložila u regionalnu i globalnu bezbednost. Težićemo i u narednom periodu proširivanju bezbednosne saradnje, kao i uspostavljanju veza sa novim partnerima u borbi protiv kriminala – rekao je Stefanović.

Govoreći o izazovima migracija, on je istakao da region Zapadnog Balkana predstavlja jednu od glavnih ruta migracija ka zemljama Zapadne Evrope.

– Od početka migrantske krize kroz Srbiju je prošlo više od milion migranata, a trenutno ih u centrima za azil u našoj zemlji boravi oko 4.000. Srbija je od početka migracija preduzela važne korake na ojačavanju svoje granice u cilju sprečavanja iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi, kao i zaštite bezbednosti Srbije. Ujedno smo se trudili da svima koji su boravili u našoj zemlji omogućimo humane uslove i svu neophodnu negu – precizirao je Stefanović.

Ministar je podsetio na činjenicu da Interpol, već pet godina zaredom, svrstava našu policiju u deset najpoželjnijih partnera za saradnju. Takođe, kako je rekao, i Europol nas prepoznaje kao trećeg najpoželjnijeg partnera izvan Evropske unije, imajući u vidu obim razmenjenih informacija. On je dodao i da je prvi zajednički operativni tim srpske policije osnovan 2016. godine upravo u saradnji sa policijom Savezne Republike Nemačke.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter