Izvor:
30.11.2019 u 22:48
0

SKOČIO U SMRT ZBOG DUGA: Pozajmio pare od zelenaša, pretili mu pa se ubio!

Beograđanin Zoran M. (52), za čijim telom se i dalje traga, skočio je s mosta u Beškoj 26. novembra, a postoje indicije da se na samoubistvo odlučio zbog duga! On je, kako nezvanično saznajemo, odbio da plati navodni reket. Skok s mosta prijavio je policiji jedan vozač. On je izjavio da je video kako se muškarac parkirao i prešao ogradu mosta, a zatim skočio u reku.

Ronioci Žandarmerije izašli su na teren i tragali po reci, ali telo još nije pronađeno. Pregledom automobila pronađena su dokumenta na Zoranovo ime. Kako saznajemo, Zoran je vlasnik auto-placa na Zvezdari, ali mu je poslednjih šest meseci oslabio posao s uvozom automobila, pa je bio prinuđen da pozajmljuje novac.

Da bi opstao u poslu, morao je stalno da uvozi automobile i sav novac mu je bio uložen u vozila. Dobio je porudžbine za još neka vozila, ali nije imao dovoljno keša, pa se razleteo da pozajmi novac. Tada nije birao od koga će da pozajmi i nekako je naleteo na jednog Crnogorca. Od njega je uzeo novac na kamatu, ali to nije bila suma veća od 10.000 evra. Napravili su ugovor, a Zoran je uvezao vozila. Međutim, prodaja nije išla kako treba, a taj zelenaš ga je stisnuo. Tražio je da ga ispoštuje, što je Zoran i uradio. Međutim, zbog jednog dana kašnjenja nastao je problem, pa iako mu je Zoran vratio 2. 000 evra, zelenaš mu je rekao da sledećeg dana donese još 5.000 jer mu toliko duguje – priča Zoranov prijatelj koji iz straha za život moli za anonimnost.

On navodi da je Zoran shvatio da je upao u zamku i na sve načine je pokušavao da se iščupa.

Automobile s placa prodavao je ispod cene samo da bi vratio dug. Od gazde je postao sluga, a dug umesto da mu se smanjuje samo je rastao. Počeli su mu problemi i u porodici jer nije imao novca ni za hleb. Nekoliko prijatelja je Zoranu izašlo u susret što s automobilima što s novcem pošto su znali da će im, čim se stabilizuje, Zoran vratiti novac. Međutim, kako mu je posao išao sve lošije, a više nije imao novca da uvozi automobile, pritisak zelenaša postojao je sve veći. Znao je Zoranu da razvali kapiju, da mu preti da će ga pretući pa i ubiti. Zoran je i to sve nekako je on podnosio. Međutim, kada je zelenaš Zoranu zapretio da će mu ubiti sinove, tada je prsao. Počeo je da se krije, a od svih prijatelja je indirektno i direktno tražio pomoć. Međutim, oni nisu znali koliko je to ozbiljno. Poslednjih 20 dana, Zoran se zatvorio u kuću i pao je u depresiju. Nazvao je nekoliko prijatelja i rekao im je da mu nema spasa i da izlaz vidi jedino u samoubistvu. Nisam mu verovao da će dići ruku na sebe, budući da je on bio borac i čovek na svom mestu, ali izgleda da stvarno nije video neki drugi izlaz – rekao je njegov prijatelj.

Zoran ima suprugu i dvoje dece.

Tražio pare od porodice

Dva dana posle informacije da je Zoran nestao, na placu automobila pojavio se zelenaš.

Zoranovoj porodici koja je bila upoznata sa svim detaljima rekao je da je došao po svoj dug. Prvo je od njih tražio novac, a zatim im je saopštio da će im u zamenu za novac uzeti automobile s placa. On je zatim pokupio gotovo sve automobile s placa, osim nekoliko starijih vozila – kaže izvor.

Izvor: alo.rs
Foto: arhiva.mup.gov.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter