Izvor:
30.11.2019 u 12:13
0

ČOVEČE, ŠTO NAS POBI Vozaču šlepera smrti pozlilo na saslušanju!

DA SE NAJEŽIŠ! UKLETO MESTO NA AUTOPUTU Radnike pregazio kamion, identično kao i vojnike 2017! (FOTO)

Vozača šlepera G.B. (46) iz Kraljeva, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je izazvao tešku saobraćajnu nesreću na auto-putu kod Gornje Trnave u kojoj su poginula trojica radnika iz Kragujevca a osmoro ih je povređeno, nije imao alkohol u krvi a posle udesa bio je u teškom psihičkom stanju.

– Vozač je alkotestiran na licu mesta i utvrđeno je da nema alkohola u krvi. On je posle udesa bio u potpunom šoku, bukvalno je zanemeo zbog teških posledica saobraćajne nesreće tako da nije poznato zbog čega je prešao u zaustavnu traku i naleteo na kombi sa radnicima iz Kragujevca, koji su se tu zaustavili jer im se vozilo pokvarilo. Vozač šlepera je posle udesa u teškom psihičkom stanju, dosta je potresen tragedijom – kaže izvor.

G.B. je vozač preduzeća "Dalmas" iz Kraljeva koje se bavi sečenjem i obradom drveta a šleper sa dve prikolice kojim je upravljao je upravo namenjen prevozu drveta. On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i određeno mu je zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

DAN POSLE SAOBRAĆAJNE NEZGODE U NIŠU: Dvojica radnika životno ugrožena!

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva Ivan Marković kaže da se očekuje da vozač sutra bude priveden u OJT na saslušanje i da će se istragom utvrditi uzroci ove teške saobraćajne nesreće.

Šta je dovelo do ove teške nesreće, za sada samo može da se nagađa. Prema izjavama preživelih radnika šleper je jurio velikom brzinom, ali još nije poznato zbog čega je skrenuo u zaustavnu traku budući da je na tom mestu put prav i pregledan. Budući da se nesreća desila u prepodnevnim časovima, oko 10.35 časova, mala je verovatnoća i da je zadremao za volanom.

Očekuje se da analiza tahografa, koji pruža detaljne podatke o brzini i drugim parametrima vožnje, pruži više informacija o uzrocima ove teške nesreće.

Na licu mesta nastradali su Kragujevčani Srđan i Ljubiša Jovanović, kao i devetnaestogodišnji Ži­kica Veličković iz Rače Kragujevačke. Njegov otac Igor, kao i još sedmoro­rica kolega, teže su ili lakše povređeni, a leka­ri niškog Kliničkog centra u petak su se borili da spasu živote četvo­rice sa najte­žim ozleda­ma.

– U kombiju je bilo nas 11, krenuli smo na posao u Leskovac, gde je treba­lo da postavljamo kablo­ve – rekao iz bolničke postelje, Boško Mihajlović.

– Negde oko Aleksinca, kombi nam se pokvario, pa smo sta­li u zaustavnoj traci. Nas nekoliko je bilo van kombija, a neki su ostali unutra. Sve mladi ljudi, kolege. Vozač je pozivao telefonom drugo vozi­lo da dođe po nas, kada je neko uzviknuo "jao, jao, vidi kako vozi". U tom trenutku kao da je avion pao, toliko je odjeknulo. Šleper je svom silinom naleteo pravo na kombi. Gledao sam nemoćno šta nas snađe… Šleper je mo­je kolege samleo kao vode­nica, mislio sam da niko neće preživeti – dodao je on.

Izvor: Blic.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter