Izvor:
29.11.2019 u 07:41
0

TRAGIČAN PRIZOR: Na DVOGODIŠNJE dete se obrušila LEDENA SKULPTURA!

Bol do neba Emran Hamza (2) nastradao je kad se na njega tokom božićnog sajma obrušila kućica koja je napravljena od leda, teška 700 kilograma

Emran Hamza (2), poreklom iz Srbije, poginuo je u nedelju na božićnom sajmu u Luksemburgu, kada se ledena skulptura od 700 kilograma pala na njega!

Kako za naš izvor kaže Asmir Alijević, ujak dečaka, on je sa sestrićem i njegovim ocem Ragbetom Hamzom tog dana otišao na sajam kako bi uživali u lepom danu i kako bi mališan osetio prazničnu atmosferu.

– Na vašaru se nalazila postavka ledenih skulptura – kućica, fotelja i Deda Mraz. Emran je razgledao figure i fotografisali smo ga. Poslednja slika mu je na ledenoj fotelji – s kendlom u grlu priča nesrećni ujak.

Nakon što se dečak slikao na fotelji, desila se tragedija.

– Stajao je sa tatom pored te kućice, dok sam ja bio udaljen od njih nekoliko koraka, stajao sam na klizalištu. Moj zet je Emrana sve vreme držao za ruku – priča ujak i nastavlja:

– Gornji deo kućice bio je deblji i ona je odjednom pukla i počela da se ruši. Pružio sam ruku da je zadržim, kao i moj zet, ali se led, nažalost, već sručio na dete – priča Alijević.

Otac je uspeo da izvuče sina ispod gomile leda.

– Išla mu krv na usta i preminuo je – kaže ujak i ističe da je u momentu pada skulpture u blizini bilo još nekoliko dece.

– Emranov stariji brat je takođe bio tu, kao i druga deca, koja su se igrala. Tog dana je bilo toplo, temperatura je bila u plusu, a reflektori upereni u led. Pretpostavljam da je zbog toga došlo do topljenja i da se kućica zato srušila. To što nas je zadesilo viša je sila, bog je odabrao da se baš Emran nađe u tom trenutku na tom mestu. Mi bismo voleli da se ovo ne dogodi nikome drugom, nijednom detetu, kao i da se obrati pažnja kada se prave skulpture, da se to ne radi nestručno – kaže ujak nastradalog dečaka i napominje da je ukupna težina svih skulptura dve tone.

Porodice Hamza i Alijević goranskog su porekla, ali je on, kao i dečakova majka, odrastao u Zemunu

Povredile ih spekulacije Dete nije moglo da sruši kućicu

Asmir Alijević kaže da su ih pogodila nagađanja u luksemburškim medijima da je dečak gurnuo statuu.

– Dete od dve godine i deset meseci nije moglo da gurne kućicu od 700 kila! Skulptura je kapala sve vreme i verovatno nije bila adekvatno održavana pošto je bilo osam stepeni iznad nule – tvrdi ujak.

kurir.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter