Izvor:
28.11.2019 u 17:16
0

DETALJI NESREĆE U VAZDUHOPLOVNOJ AKADEMIJI: Dečak na fizičkom hteo da zakuca koš, proklizao i pao na čelo!

U Vazduhoplovnoj akademiji, u sredu veče, na času fizičkog teže povrede glave zadobio je učenik drugog razreda S.G (16) potvrdio je za "Novosti" direktor škole Goran Cvijović. On je istakao da je iste noći dečak operisan u Urgentnom centru i da je njegovo stanje, prema informacijama koje je dobio od roditelja, stabilno i da nije životno ugrožen.

Cvijović navodi da se nezgoda dogodila u popodnevnoj smeni, na šestom času. Đaci su imali fizičko i igrali su košarku. Dečak je hteo da zakuca koš, proklizao i pao na čelo. Od udarca se stvorio hematom.

– Profesori su odmah reagovali, stavili led, pozvali Hitnu pomoć, koja je brzo stigla – kaže Cvijović. – U pratnji razrednog starešine, prevezen je u Urgentni centar, gde mu je urađen CT glave. Lekari su tokom noći pratili njegovo stanje i odlučili da ga operišu, kako se heamtom ne bi proširio. Čuo sam se sa njegovom majkom nekoliko puta, probudio se posle operacije, svestan je i komunikativan. Nadamo se da će se potpuno oporaviti.

Kako navodi direktor Cvijović, u školama se dešavaju povrede, pogotovu na časovima fizičkog. Tako je i u Vazduhoplovnoj akademiji, proteklih godina, bilo đaka koji su imali prelome ruku i nogu, ali ova je, do sada, najteža povreda koju su đaci zadobili.

PRVAK SE OPORAVLJA Inspekcija u školi, direktorka kaže da su đaci oborili kapiju

Novosti.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter