Izvor:
27.09.2019 u 15:11
0

DECA U LANCIMA: Zaprepašćujuće otkriće policije više od trista ljudi u jednoj zgradi!

Nigerijska policija spasila je više od 300 ljudi, većinom dece, koji su bili vezani lancima i zatočeni u jednoj zgradi u gradu Kadunu na severu zemlje.

Predstavnik nigerijske policije je izjavio da je u toj zgradi bila smeštena islamska škola, kao i da je u vezi s tim događajem uhapšeno sedam osoba.

– O deci, od pet godina na dalje, brigu su preuzele državne vlasti. Dvoje dece je iz Burkine Faso, a ostalu su doveli roditelji iz svih delova Nigerije, najviše iz severnih pokrajina- objasnio je policajac Jakubu Sabo.

Među uhapšenima su učitelji islamske škole.

Islamske škole, poznate kao Almajiris, uobičajene su u većinski muslimanskom području severa Nigerije. Zemlja je podednako podeljena na muslimane i hrišćane.

Izvor: B92
Foto: Twitter/ TeleSurTv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter