Izvor:
14.08.2019 u 14:08
0

STANJE JOŠ UVEK KRITIČNO: Dvoje dece otrovane ugljen-monoksidom!

Obukcijski nalaz preminulog Italijana, Eugenija Vinicija pokazao je da je umro od trovanja ugljen-monoksidom.

Zvaničnu informaciju o obdukcijskom nalazu, kako je najavljeno, saopštiće Državno tužilaštvo.

Vinici je bio među putnicima brodića Atlantia, dok je dvoje dece sa tog plovila, starosti pet i 14 godina, prebačeno u splitski Kliničko bolnički centar i njihovo stanje je i dalje kritično.

Doktorka Branka Polić je na konferenciji za novinare rekla da je kod dece u krvi otkriven povišen nivo karboksihermoglobina, što može biti posledica udisanja ugljen-monoksida.

Deca su prikopčana na repirator i životno su ugroženi.

Njihova majka je, kako se navodi, bila u najtežem stanju od ukupno troje odraslih primljenih juče u splitski KBC i ona još uvek u teškom stanju, rečeno je na konferenciji.

Njeno stanje danas je bolje, ali je to daleko od dobrog. Ovo drugo dvoje, od kojih je i jedan lekar, ujedno i gradonačelnik tog gradića odakle potiču su bolje.

– Dvoje odraslih s broda koji su u boljem stanju danas će verovatno biti pušteno na kućnu negu, ali sutra se moraju vratiti u bolnicu bi ponovili nalaze –, rečeno je novinarima.

Lekari na konferenciji nisu hteli da iznose informacije u ozroku smrti Vinicija, rekavši da će rezultate obdukcije saopštiti Državno tužilaštvo.

Bivši italijanski senator koji se takođe nalazio na brodiću, Bruno Mankuzo, je novinarima rekao da je siguran da je nesreću uzrokovao kvar klimatizacionog sistema na plovilu.

– Hrana nije, to je nemoguće. Deca nisu jela ništa, samo hleb i testeninu. Ostali su jeli istu hranu i nemoguće je da je hrana uzrok trovanja – kazao je Mankuzo.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter