STANJE JOŠ UVEK KRITIČNO: Dvoje dece otrovane ugljen-monoksidom!

Obukcijski nalaz preminulog Italijana, Eugenija Vinicija pokazao je da je umro od trovanja ugljen-monoksidom.

Zvaničnu informaciju o obdukcijskom nalazu, kako je najavljeno, saopštiće Državno tužilaštvo. 

Vinici je bio među putnicima brodića Atlantia, dok je dvoje dece sa tog plovila, starosti pet i 14 godina, prebačeno u splitski Kliničko bolnički centar i njihovo stanje je i dalje kritično.

Doktorka Branka Polić je na konferenciji za novinare rekla da je kod dece u krvi otkriven povišen nivo karboksihermoglobina, što može biti posledica udisanja ugljen-monoksida.

Deca su prikopčana na repirator i životno su ugroženi.

Njihova majka je, kako se navodi, bila u najtežem stanju od ukupno troje odraslih primljenih juče u splitski KBC i ona još uvek u teškom stanju, rečeno je na konferenciji. 

Njeno stanje danas je bolje, ali je to daleko od dobrog. Ovo drugo dvoje, od kojih je i jedan lekar, ujedno i gradonačelnik tog gradića odakle potiču su bolje.

- Dvoje odraslih s broda koji su u boljem stanju danas će verovatno biti pušteno na kućnu negu, ali sutra se moraju vratiti u bolnicu bi ponovili nalaze -, rečeno je novinarima.

Lekari na konferenciji nisu hteli da iznose informacije u ozroku smrti Vinicija, rekavši da će rezultate obdukcije saopštiti Državno tužilaštvo.

Bivši italijanski senator koji se takođe nalazio na brodiću, Bruno Mankuzo, je novinarima rekao da je siguran da je nesreću uzrokovao kvar klimatizacionog sistema na plovilu.

- Hrana nije, to je nemoguće. Deca nisu jela ništa, samo hleb i testeninu. Ostali su jeli istu hranu i nemoguće je da je hrana uzrok trovanja -  kazao je Mankuzo.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro