Izvor:
25.06.2019 u 16:48
0

INCIDENT U MAJURU: Popravljene rampe koje je polomio vozač!

Uređaj automatskog putnog prelaza u naselju Majur, kod Šapca, na pruzi Ruma – Šabac – Zvornik Novi, popravljen je danas oko 13 sati, nakon što je oštećen 20. juna, kada je vozač drumskog vozila posle prelaska preko pruge izašao iz svojih kola i polomio obe rampe, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije".

Kvar na elektronskim sklopovima uređaja putnog prelaza dodatno su prouzrokovali udari groma u dva navrata tokom nepogoda, koje su prethodnih dana zadesile ovaj kraj.

Na zameni mehanizama uređaja putnog prelaza i otklanjanju kvara na elektronskim sklopovima uređaja putnog prelaza na terenu su radile stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" i predstavnici kompanije, koja je proizvođač uređaja na ovom putnom prelazu.

Rad putnog prelaza u Majuru će se i dalje kontinuirano pratiti i kontrolisati, dok ne prođe opasnost od jačih vremenskih nepogoda.

U saopštenju se napominje da se, dok je putni prelaz u kvaru, železnički saobraćaj odvijao u skladu sa važećim železničkim propisima.

– U skladu sa železničkim propisima i pravilnicima, pri nailasku voza na automatski putni prelaz koji je u kvaru, mašinovođa daje zvučni signal i zaustavlja se ispred samog putnog prelaza, oprezno nastavljajući dalju vožnju tako da se potpuno isklJuči mogućnost vanrednog događaja – navele su "Infrastrukture železnice Srbije".

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter